Afbeelding

Wellicht doorstart Kiboe en Dierenpark 't Goor

Algemeen

Brummen/Eerbeek – Om te voorkomen dat zij uit het straatbeeld zullen gaan verdwijnen, hebben de Kiboe in Eerbeek en Dierenpark 't Goor in Brummen, beide aangeklopt bij de gemeente. Zij vragen hen om ondersteuning in de bestaanskosten. Beide parken hebben een eigen stichting opgericht, die voor het beheer zorg zal dragen en willen met de gevraagde ondersteuning de boel weer draaiende krijgen. Zo kunnen beide voorzieningen behouden blijven en met de steun van vrijwilligers draaien. – Dierenpark 't Goor is een gemeentelijke voorziening, de Kiboe is een particuliere stichting, maar heeft de grond van de gemeente in gebruik en draagt, net als 't Goor, bij als sociale voorziening aan de leefbaarheid in hun dorp. Beide organisaties willen vooral het achterstallige onderhoud wegwerken, maar hebben daar zelf weinig tot helemaal geen budget voor. De gemeente wil wel investeren, maar vraagt beide dierenweides eerst een plan van aanpak op te stellen. Zo hoopt het college, inzicht te krijgen in de gevraagde investeringen en of er met inzet van de vrijwilligers bouwkundige ingrepen kunnen worden gedaan.

Overdracht van het beheer

Voor Dierenpark 't Goor staat de gemeente nog steeds achter het besluit het beheer over te dragen aan een groep vrijwilligers. Zo wordt de dierenweide behouden en beheerd door de inwoners van Brummen. Dit alles onder leiding van Annie Notten, die deze taak van Zwiep heeft overgenomen.

Een groep betrokken buurtbewoners van de Kiboe willen de sluiting ervan voorkomen en een doorstart maken. De Stichting zoekt momenteel naar partners om dit mogelijk te maken.

Besluit van B&W

Het college van burgemeester en wethouders heeft vorige week dinsdag het besluit genomen om beide stichtingen en natuurlijk de dieren niet in de kou te laten staan. Zij krijgen een bijdrage in de voerkosten voor een overbruggingsperiode. Beide besturen is nu gevraagd nog eens extra goed te kijken naar de noodzaak van de diverse werkzaamheden en of dit met inzet van vrijwilligers te realiseren is. Zoals gezegd is voor de investeringen in de dierenweides toestemming nodig van de gemeenteraad. Beide stichtingen hebben als het ware huiswerk meegekregen, dat moet worden afgeleverd voordat men groen licht krijgt van het gemeentebestuur.

Donateurs en vrijwilligers gevraagd

U kunt als inwoners van Brummen en Eerbeek de dierenweides ondersteunen, financieel of met een helpende hand! Hierover kunt u meer informatie vinden op hun eigen websites www.dierenparkhetgoor.nl en www.kiboe.nl.

Uit de krant

Afbeelding
'Supply chain' Columns 26 apr, 11:25
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00
Uitleg van het Talentteam Papendal.
Clinic voor jeugd bij Bruvoc Algemeen 26 apr, 09:00
Het gebied achter de Molenstraat. Foto: Google Earth.
Grasland wordt tuin, maar er verandert niets Algemeen 26 apr, 09:00
John van Unen en Pouwel Inberg zetten eerste stappen op klompenpad: Hallsekerkepad. Foto's: Monique Schuite
Muzikale wandeling met een prachtig gedicht op het Hallsekerkepad! Algemeen 26 apr, 09:00
Harry Tabor voor zijn Primer. Foto: Vincent van Laar.
"Veiligheid winkelgebied is niet hip" Algemeen 26 apr, 09:00
Stoomtrein arriveert in Eerbeek. Foto: Jan Willem Bommelje.
Met de stoomtrein aan de wandel Algemeen 26 apr, 09:00
De vier oude dorpsdichters heten je van harte welkom!
Gezocht: Vijfde dorpsdichter gemeente Brummen Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Kennismaken met de herenboerderij Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Geslaagde informatieavond voor Burgerhulpverleners Algemeen 26 apr, 09:00
Regen en wind werd getrotseerd voor mooie waardecheques. Foto: Rutger Jongejan
Ondanks buien: Geslaagde Andreasmarkt Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Verbeteren veiligheid Eerbeeks winkelgebied Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Bloemen op het Oranje Nassauplein Algemeen 26 apr, 09:00
Feestelijke opening met 4 out of 5. Foto: Victor Krijt.
Opening van de het seizoen Eethuis de veerstoep Brummen Algemeen 26 apr, 09:00