Afbeelding

Gouden en diamanten bruidsparen

Algemeen

Eerbeek/Brummen/Empe – De burgemeester had het er maar druk mee, hij bezocht deze week drie bruidsparen, die in het zonnetje gezet mochten worden. Meneer en mevrouw Staal-Doornheim waren 60 jaar getrouwd, de echtparen Klaasen-Thomassen en Nieuwland en Konijnenberg waren beide 50 jaar getrouwd. – Jan (82 jr) en Sidi (80 jr) Staal wonen al jaren in Eerbeek en waren heel erg blij met de brieven die zij kregen van de Koning en de Commissaris van de Koning. "Daar gaat ook zeker een brief naar terug." Beiden zijn nog steeds maatschappelijk actief en Jan fietst nog regelmatig met de duofiets met bewoners van de Beekwal. Vroeger werkte hij in een garage en later voor de Wegenwacht. Zij zijn trots op hun 2 kinderen en 4 kleinkinderen. Dat een fietsrit langs de plek waar Sidi vakantie hield, een huwelijk van 60 jaar zou opleveren, dat hadden zij geen van twee kunnen bedenken.

Janny (71 jr) en Wim (71 jr) Klaassen-Thomassen ontmoetten elkaar op dansles bij 't Kromhout en kennen elkaar al 55 jaar, waarvan ze 50 jaar getrouwd zijn. "Ik kwam vanuit Leuvenheim ontwikkelingshulp doen in Brummen," vertelt Wim lachend. Zij kregen twee zoons en vier kleinzoons. "Ja, allemaal jongens, leuk toch?" zegt Janny. Beiden zijn zeer actief geweest bij vv Oeken, het lootjes verkopen zat Janny in het bloed. Wim was timmerman en rijdt nu nog graag op zijn motor. Toen hij nog een zijspan had, ging Janny graag mee. "Maar nu rijdt hij te langzaam," zegt ze met een glimlach. Wel gaan ze graag samen naar de camping van een nichtje.

Gerrie (71 jr) en Gerrit (73 jr) Nieuwland-Konijnenberg ontmoetten elkaar 54 jaar geleden. Zoals het hoorde destijds, 2 jaar verkering, daarna 2 jaar verloofd en toen kwam het trouwen. Zij kregen 2 dochters en 2 schoonzoons, er kwamen 3 kleinkinderen (2 jongens, 1 meisje). Gerrit heeft na de Technische school met zijn vader gewerkt als fietsenmaker en langzaamaan is dat overgegaan naar een garage. Zijn vrouw Gerrie reed rouw- en trouwritten en gewoon taxi. Ook hielp zij bij de benzinepomp op het eigen terrein. 8 jaar geleden zijn zij gestopt met de garage en het taxirijden. Dat was niet echt een eigen keus, aanpassingen aan pomp en garage zouden veel kosten en toen moest hij wel stoppen, dat was wel moeilijk voor Gerrit. Hij rijdt nog steeds graag motortochten met een groep ("Onder de 10 graden rijd ik niet meer.") en zij maakt prachtige levensechte poppen. Hoofd, armen en benen worden prachtig geboetseerd, lijfje is van stof gemaakt. Zo heeft ieder een geheel eigen hobby.

Uit de krant

Afbeelding
Samen gezond oud worden in Empe en Tonden Algemeen 4 uur geleden
Moederdag met high tea en
Moederdag met live muziek bij de Vroolijke Frans Algemeen 30 apr, 13:31
Afbeelding
Claptunes eindelijk in Brummen Algemeen 30 apr, 13:20
Regionale talenten te beluisteren in Buurthuis.
Open Podium in Buurthuis Leuvenheim Algemeen 30 apr, 13:14
Landgoed Middachten ligt prachtig in De Steeg. Foto: Middachten.nl
Verhalen over landgoed Middachten Algemeen 30 apr, 11:45
Afbeelding
Eerbeek Schoon voor een afval vrij dorp Algemeen 30 apr, 11:37
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 30 apr, 11:29
Het ABBA projectkoor zong op verzoek nogmaals 'Waterloo'.
Waar een klein koor groot in kan zijn Algemeen 30 apr, 11:26
Met batdetectors zijn geluiden van vleermuizen te ervaren.
Vleermuizen mystiek en mysterieus Algemeen 30 apr, 11:19
Afbeelding
'Supply chain' Columns 26 apr, 11:25
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00
Uitleg van het Talentteam Papendal.
Clinic voor jeugd bij Bruvoc Algemeen 26 apr, 09:00
Het gebied achter de Molenstraat. Foto: Google Earth.
Grasland wordt tuin, maar er verandert niets Algemeen 26 apr, 09:00
John van Unen en Pouwel Inberg zetten eerste stappen op klompenpad: Hallsekerkepad. Foto's: Monique Schuite
Muzikale wandeling met een prachtig gedicht op het Hallsekerkepad! Algemeen 26 apr, 09:00