Afbeelding

Kansrijke banenmarkt op vrijdagmiddag 23 november

Algemeen

Brummen/Eerbeek-Samen met het UWV organiseert de gemeente Brummen op vrijdagmiddag 23 november een werkmarkt in het Brummense gemeentehuis. Werkgevers en werkzoekenden kunnen dan met elkaar kennismaken. Werkgevers die op zoek zijn naar personeel of werk-zoekenden kennis willen laten maken met een beroep of sector kunnen zich nog aanmelden voor de werkmarkt. Dit kan tot en met 19 november via het voor lokale ondernemers bekende mailadres ondernemen@brummen.nl. Voor de werkzoekenden is naast het kennismaken met werkgevers ook de de gelegenheid een leerzame workshop te volgen of hun Curriculum Vitae te laten checken door een echte CV-dokter. Werkzoekenden krijgen overigens een persoonlijke uitnodiging voor deze werkmarkt.

Al twaalf werkgevers hebben zich gemeld om deel te nemen aan de werkmarkt. Namens de gemeente Brummen is Judith Curré betrokken bij de organisatie van deze banenmarkt. Dit doet zij in haar functie als consulent werkgeversdienstverlening. Zij hoopt dat er nog enkele andere lokale werkgevers zich aansluiten bij dit evenement. "Het is een mooie kans om in korte tijd met een grote groep werkzoekenden in contact te komen en te kijken of er een directe match of een vervolgafspraak voor een (sollicitatie)gesprek gemaakt kan worden". Juist vanwege de laagdrempeligheid naar de werkzoekenden toe daagt de organisatie de aanwezige werkgevers uit om tijdens de banenmarkt drie meeloopstages van maximaal een dag af te spreken met werkzoekenden. "Het is immers onze gezamenlijke taak en doel om zoveel mogelijk mensen weer een plek op de arbeidsmarkt en in onze samenleving te geven."

Ondersteunen ondernemers

De banenmarkt is voor werkgevers ook een uitgelezen kans om informeel kennis te maken met de deskundigen van UWV en gemeente en waar nodig vragen stellen over verschillende regelingen, regelgeving en subsidiestromen. "Samen met het UWV wil de gemeente ook werkgevers zoveel mogelijk ondersteunen in hun zoektocht naar geschikt en gemotiveerd personeel," aldus de consulent werkgeversdienstverlening.

Aanmelden

Werkgevers die zich nog willen aanmelden voor de werkmarkt moeten er snel bij zijn. "Zij kunnen zich tot en met 19 november bij mij melden via het mailadres ondernemen@brummen.nl. Ook kunnen ze mij bellen via telefoonnummer (06) 82 13 69 77", sluit Curré af. Meer informatie over de werkmarkt is te vinden op de website www.samengoedvoorelkaar.nl.

Uit de krant

Foto ter illlustratie.
Naar Parijs Ingezonden 20 uur geleden
Het is oppassen geblazen in het groengebied voor overstekend wild. Foto: LDG Fotografie.
Motorrijder zwaargewond in Loenen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Samen gezond oud worden in Empe en Tonden Algemeen 1 mei, 12:57
Moederdag met high tea en
Moederdag met live muziek bij de Vroolijke Frans Algemeen 30 apr, 13:31
Afbeelding
Claptunes eindelijk in Brummen Algemeen 30 apr, 13:20
Regionale talenten te beluisteren in Buurthuis.
Open Podium in Buurthuis Leuvenheim Algemeen 30 apr, 13:14
Landgoed Middachten ligt prachtig in De Steeg. Foto: Middachten.nl
Verhalen over landgoed Middachten Algemeen 30 apr, 11:45
Afbeelding
Eerbeek Schoon voor een afval vrij dorp Algemeen 30 apr, 11:37
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 30 apr, 11:29
Het ABBA projectkoor zong op verzoek nogmaals 'Waterloo'.
Waar een klein koor groot in kan zijn Algemeen 30 apr, 11:26
Met batdetectors zijn geluiden van vleermuizen te ervaren.
Vleermuizen mystiek en mysterieus Algemeen 30 apr, 11:19
Koninklijke onderscheiding door burgemeester van Rumund(lb) voor Barbara Heldring(rb), Hanny Rodijk-Poeze(ro), Herman Huisken(l) en Theo van Enckevort(lo). Foto's: Monique Schuite
Waarnemend burgemeester van Rumund reikt Koninklijke onderscheidingen uit. Algemeen 26 apr, 12:30
Afbeelding
'Supply chain' Columns 26 apr, 11:25
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00