Afbeelding

Ghost Town en Halloween Eerbeek van start

Algemeen

Op zaterdagavond 6 oktober was het dan eindelijk weer zover. Het publiek stond te popelen toen om 19.30 uur de poorten van Ghost Town Eerbeek open gingen voor burgemeester Alex van Hedel. Hij kreeg de sleutel van het dorp overhandigd door Johan van Zadelhoff en daarmee is hij vier weken lang de burgemeester van Ghost Town Eerbeek. – De hele middag konden de kinderen hun skelter al pimpen voor de Scary Skelter Rally die op 13 en 20 oktober zal plaatsvinden. De meesten lieten hem deze eerste zaterdag al zien en reden zij achter de Ghost Train aan tijdens de Halloween Lichtjes parade. Langs de hele route vanaf het Stuijvenburchplein tot op het Oranje Nassauplein stonden veel mensen om de soms vreemd uitgedoste deelnemers te bekijken. De grote dinosaurus trok enorm veel belangstelling. Tijdens zijn wandeling liepen twee begeleiders met hem mee die hem met twee grote kettingen in bedwang hielden. Het publiek kon hem af en toe even een aai geven, als hij dat toestond in ieder geval. Menigeen schrok echter terug toen die grote kop hun kant op kwam.

De stoet trok door de straten

Het was een bonte stoet van deelnemers en het publiek keek werkelijk bijna de ogen uit. De gepimpte skelters waren geweldig om te zien, er was enorm veel werk in gestoken en ook was iedere bestuurder natuurlijk verkleed.

Verschillende groepen hadden de gelegenheid aangegrepen om zich van hun beste kant te laten zien. Uitgedoste wagens met soms enorm bloeddorstige figuren, die zelfs hapjes uitdeelden aan de kinderen langs de kant.

Een aantal van deze kinderen vond het jammer dat ze nog niet groot genoeg waren voor de parade, volgende keer doen ze vast mee met hun skelters!

Ghost Town Spooky Story Book

Bij de opening van het evenement ontving burgemeester Van Hedel tevens het eerste exemplaar van het Ghost Town Spooky Story Book. Hij had er zelf het voorwoord voor geschreven. Dit Spooky Story Book is vanaf 11 oktober te koop bij Boekhandel Hendriks, Primera en bij de receptie van recreatiepark Landal Coldenhove.

Versierde winkels en pleinen

Ook de winkeliers in Eerbeek bleven niet achter op deze avond. Zij hadden hun winkels soms omgetoverd tot ware krochten waar allerlei spookachtige zaken gekocht konden worden en men zelfs een waarzegster met bloeddoorlopen ogen kon aantreffen.

Het personeel kon zich even heerlijk uitleven en zich van hun engste kant laten zien. Het publiek genoot enorm van alles wat zij te zien kregen. En de meesten zijn erg enthousiast geworden, wellicht zien wij hen volgende week zaterdag ook verkleed tijdens de Parade of langs de kant terug.

Verdere activiteiten
Dit was nog maar het begin, vier weken lang staat Eerbeek in het teken van Halloween met o.a. de Scary Skelter Rally, de Halloween Run, de Spooktocht op recreatiepark Landal Coldenhove en de Halloween Ride en Party. Meer informatie en aanmelden voor de diverse activiteiten kan via: www.halloweeneerbeek.nl.

Uit de krant

Een prijsje winnen als je opruimt? Hoe leuk is dat?
Zwerfvuil rapen, best leuk! Algemeen 8 uur geleden
Speciaal voor dit concert breidt "Luigi Consort" uit tot 10 strijkers.
Strijkkwintet speelt Bach en Vivaldi Algemeen 8 uur geleden
Reinand en Sandra Nikkels begonnen een buurtkastje. Foto: Rutger Jongejan.
Buurtkastje als ondersteuning voor minima Algemeen 8 uur geleden
Dennis Nugteren en Mourad el Ansari winnaars Jeu de boule toernooi
Geslaagd Hazenberg jeu de boule toernooi Algemeen 8 uur geleden
De biljarters sluiten competitie af.
Zonnige afsluiting Biljartvereniging De Boerderij in Plein 5. Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Kom je (proef)voetballen bij vv Oeken? Algemeen 8 uur geleden
Veilig oefenen met fietsen op een verkeersplein.
32 basisscholen in Gelderland in de race voor een ANWB Verkeersplein Algemeen 8 uur geleden
Ruim 17.000 zonnepanelen moeten tijdelijk worden verwijderd.
Regenjas voor vuilstort Doonweg in Eerbeek Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Ergenis in de Gemeente Brummen. Ingezonden 8 uur geleden
Ellen Lammersen neemt cheque in ontvangst.
Uitreiking attentie mantelzorgers Algemeen 8 uur geleden
Foto ter illustratie.
Waterleidingbreuk tijdens vullen brandweerauto Algemeen 8 uur geleden
HDR opname door Rutger Jongejan.
Noorderlicht ook zichtbaar in Brummen Algemeen 8 uur geleden
Loenen 1935. Bron: Nieuwe Apeldoornse courant 7-8-1935
Rubriek oud: Loenen Algemeen 8 uur geleden
De heerlijke taartenkraam was goed gevuld.
Zonnige Ludieke Markt in Voorstonden Algemeen 8 uur geleden