Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie.

Veluwezoomwandeltocht op tweede paasdag

maandag 1 april 2024 8:00

EERBEEK - Op maandag 1 april (2e Paasdag) organiseert wandelsportvereniging Brummen haar 44ste Veluwezoomwandeltocht. Een evenement voor alle leeftijdscategorieën. Je kunt je hier ter plaatse inschrijven voor verschillende afstanden, variërend van 5 km tot 40 km.

De organisatie al geruime tijd bezig om alle vergunningen en toestemming te krijgen voor alle landgoederen waar doorheen wordt gewandeld en mede daardoor is het gelukt om weer mooie routes voor u uit te stippelen. De volledig bepijlde routes gaan door de mooie omgeving en bossen van Eerbeek en Loenen, al naargelang de afstand die u loopt. Onze rustpost is zoals al jaren weer bij de familie Sangers in Loenen, waar wij onze tenten hebben staan en waar u kunt genieten van heerlijke versnaperingen en eventueel gebruik kunt maken van de aanwezige toiletten.

De afgelopen jaren merkt WSV dat er mensen zijn die het de vereniging niet gunnen om door de bossen te wandelen, ondanks dat  overal toestemming voor is aangevraagd en/of hebben moeten betalen voor een vergunning. De routes worden altijd twee dagen van tevoren uitgezet. Op het moment dat de route kort voor de wandeltocht wordt nagefietst, blijken veel bordjes te zijn verwijderd of kapot onder de boom te worden achtergelaten. WSV haalt alle aangebrachte bordjes op, nadat een ieder gefinishd is  en zorgen er ook voor dat eventueel door wandelaars (per ongeluk) achtergelaten spullen worden opgeruimd. Ziet u vanaf 30 maart dus pijlen aan een boom hangen, laat deze dan hangen, ze worden door ons verwijderd!

Wilt u deelnemen aan onze wandeltocht, dan bent u op maandag 1 april van harte welkom bij MFE aan de Loubergweg 7 in Eerbeek. Starttijden zijn als volgt: 5, 12 en 17,5 km starten tussen 8:00 en 13:00 uur, 21 km starten tussen 8:00 en 10:30 uur, 30 km starten tussen 8:00 en 10:00 uur, 40 km starten tussen 8:00 en 9:00 uur. De inschrijfkosten bedragen voor leden van een wandelbond € 3,50 en voor niet-leden € 4,50. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.wsv-brummen.nl. Wij hopen u allen te mogen begroeten op onze 44ste Veluwezoomwandeltocht.