Afbeelding

‘Muzemarkt’ wordt ‘Hallse MuzeFair’

zaterdag 1 juli 2023 0:00

HALL - Na 45 jaar komt er dit jaar een eind aan de bekende Hallse Muzemarkt.

Muziekvereniging D.E.S., jarenlang de organisator van deze bekende rommelmarkt, heeft dit besluit onlangs genomen toen bekend werd dat er geen gebruik meer kon worden gemaakt van de vaste opslagruimte en daar ook geen goed alternatief voor beschikbaar bleek. Een tweede reden was het feit dat de kwaliteit van de aangeboden rommelmarktspullen de laatste jaren hard achteruit ging, terwijl de kosten van onder andere afvoer juist sterk stegen.

Maar zomaar stoppen en alles opgeven vinden de leden van D.E.S. ook geen optie. Er is contact gezocht met de werkgroep Hall Gastvrij en de Koetsiersvereniging de IJsselmenners. En zo is de Hallse MuzeFair ontstaan, een combinatie van Muzemarkt, Fair, Braderie en Paardensport.

De vaste datum blijft, zoals gebruikelijk de eerste zaterdag in juli. Maar de locatie verandert. Niet meer in de pastorietuin, maar aan de Dorpsstraat 55, de tuin van het huis ’t Grote Hof. Ook de Muzemarkttent blijft, evenals de veiling, het Rad van Avontuur en de handtekeningkaart. Nog wel een boekenkraam maar verder geen rommelmarktkramen. In plaats daarvan komen kramen die worden verhuurd aan iedereen die daarvoor belangstelling heeft, de Fair.

Rond het middaguur is er als speciale attractie een koetsenparade en de finale ringsteken met de koetsiersvereniging de IJsselmenners. Kom ook op zaterdag 1 juli a.s.