Afbeelding

Oranjefeest Leuvenheim

vrijdag 9 juni 2023 18:00

LEUVENHEIM - Leuvenheim hult zich in op 9 en 10 juni in Western-sferen voor het Oranjefeest van 2023. De festiviteiten worden gevierd in en rond een grote tent die op het veld bij basisschool De Rietgors wordt opgebouwd. Iedereen uit Leuvenheim is uitgenodigd en kan meedoen aan het vogelschieten; de jeugdspelen en de zeskamp. En zoals altijd is er ook dit jaar weer een thema: Western. Sta dus niet raar te kijken als je cowboys en -girls, indianen en sherrifs rond ziet stappen in het feestweekend. Op het feestterrein is naast een draaimolen, snackkar en schiettent voor de kinderen, dit jaar ook een rodeostier te vinden.

Vogelschieten

Op vrijdag 9 juni gaat de tent om 18:00 uur open en verwachten we Burgemeester van Hedel om het eerste schot te lossen, gevolgd door de Koningin van vorig jaar Judith Brummel. Deelnemers aan het vogelschieten hebben zich wellicht al aangemeld bij de leden van de Oranjecommissie, maar aanmelden kan natuurlijk ook ter plaatse 

Jeugdspelen en tentfeest

Op zaterdag 15 juni begint de dag om 9:00 uur met het hijsen van de vlag onder de klanken van het Wilhelmus, gespeeld door het Harmonie Orkest Brummen. De nieuwe schutterskoningen of –koninginnen die de avond daarvoor de grote en de kleine vogel van de paal hebben geschoten, worden daarop in de koets gehesen voor een optocht door het dorp. Alle kinderen mogen mee met de optocht in de kar erachteraan of op fiets, step of skelter - er zijn prijzen voor de mooiste uitdossingen in Western-thema! Na de optocht beginnen de jeugdspelen op het veld. Alle kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen hier gratis aan meedoen. 

Zeskamp

Terwijl de prijsuitreiking voor de kinderen daarna gaande is, wordt het terrein grondig verbouwd voor de altijd spectaculaire zeskamp die ‘s middags om 13:00 uur van start gaat. Zwembroeken aan, want je wordt geheid nat! Teams bestaan uit tenminste zes personen en we hebben ook dit jaar weer een aparte categorie voor 12- tot 16-jarigen. Na de zeskamp volgt het grote tentfeest tot in de kleine uurtjes waarbij ook de winnaars van de zeskamp bekend worden gemaakt. Teams bestaan uit tenminste zes personen, vanaf 12 jaar 

Opgeven bij Hans Boot: 06-30880935 of hans.boot@hccnet.nl