Afbeelding

Filmvertoning: Onder het maaiveld

zondag 12 februari 2023 13:30

REGIO - IVN Oost- Veluwezoom heeft samen met Filmhuis Dieren en Bibliotheek Veluwezoom de kans gegrepen om de film “Onder het Maaiveld” als voorvertoning te laten zien, dus voor dat de film in maart uitkomt!

Over de film

De makers van “De Wilde Stad” en “De Nieuwe Wildernis”, laten “onder het Maaiveld” de fascinerende wereld direct onder onze voeten zien en tonen het grote belang van een gezonde bodem. De film maakt het ongeziene gezien.

Een gezond bodemleven zorgt ervoor dat de grond water kan vasthouden in natte tijden en opslaan voor droge tijden, water kan zuiveren en (veel) koolstof kan opslaan. Ook worden voedingsstoffen in de bodem gerecycled door bodemleven en helpt ze bij natuurlijke plaagbestrijding. Een vitale bodem is essentieel voor de verduurzaming van voedselproductie en helpt ons in de strijd tegen klimaatverandering. Het bodemleven is dus heel belangrijk voor ons mensen, maar toch weten we bar weinig over dat ondergrondse leven. Wist je dat een theelepeltje gezonde grond meer levende organismen bevat dan dat er mensen op aarde leven? En dan hebben we het nog niet gehad over de grotere dieren die niet in een theelepel passen en de plantenwortels en schimmelnetwerk en de samenwerking tussen al deze organismen. Een hele nieuwe wereld die je kan bekijken in deze film.

De film wordt op zondagmiddag 12 februari vertoond met nog wat aardige wetenswaardigheden er omheen, inloop vanaf 13:30 uur. Dinsdagavond 14 februari kan je je grondig concentreren op alleen de film. Tickets zijn te koop via de website van Filmhuis Dieren. Meer informatie op: www.ivnoostveluwezoom.nl