Afbeelding

De heide bloeit

zondag 14 augustus 2022 14:00

LOENEN - Augustus is de bloeimaand van de paarse pracht, de heide.  De gidsen van het IVN Eerbeek e.o.nodigen je ditmaal uit voor een wandeling over Landgoed de Reeënberg, eigendom van Vereniging Natuurmonumenten op zondag 14 augustus a.s. 

Het natuurgebied bevat flinke hoogteverschillen. Vooral het midden van het gebied is heuvelachtig. Je loopt door gevarieerde natuur, zoals relatief jonge naaldbossen, maar uiteraard ook langs en door de bloeiende heidevelden.

Verder kom je langs het Varkensven en krijg je op de Schansenberg een prachtig uitzicht over de bloeiende heide. Veel zoogdieren als het edelhert en wilde zwijnen en verschillende roofvogels voelen zich thuis in de natuur van de Reeënberg. Start van de wandeling is om 14.00 uur op de parkeerplaats van de Loenense waterval, Beekbergerweg in Loenen.  Opgeven vooraf is niet nodig. Een gift als blijk van waardering is van harte welkom.

Locatie