Afbeelding

Midwinterwandeling Brummen

zondag 11 december 2022 9:30

BRUMMEN - 2 keer kon de Midwinterwandeling in Brummen niet doorgaan. Maar de organisatoren, de Vrienden van Harmonie Orkest Brummen, zijn blij dat nu eindelijk op Midwinterwandeling Brummen.de 10e editie van dit evenement kan worden gehouden. Er zijn routes uitgezet van 5, 10 en 15 km. Omdat het aantal Midwinterwandelingen nu precies op 2 handen kan worden geteld, wordt de 5 km route voor de kinderen een handschoenen-speurtocht. En als alle handschoenen zijn gevonden, gaat de terugweg met één van de 3 paardentrams. Onderweg zijn er natuurlijk gezellige rustpunten met midwinterhoornblazers en een muziekgroepje. Volgens traditie blazen de Midwinterhoornblazers alleen tussen 1adventszondag en Drie Koningen. Zij blazen op een houten hoorn van 120 tot 150 cm met als doel het donker te verdrijven en het Licht op te roepen.
“Zee bloas um beurten de boodschap vèdan, dät ’t duuster mut goan want ’t lich kump d’r an.”

Ook zult u een muzikale verhalenverteller tegenkomen. Wordt het een streekverhaal of een sprookje? Wij zijn ook benieuwd. De start is tussen 9.30 uur en 13.30 uur aan de Hazenberg in Brummen. De opbrengst van deze wandeling komt helemaal ten goede aan het Harmonie Orkest Brummen. In het verleden zijn hiervan instrumenten aangeschaft en is een bijdrage geleverd aan kleding van de Pretband en het opleidingsorkest. Meer informatie op midwinterwandeling.nl