Afbeelding

Jubileumconcert Con Brio

zondag 2 oktober 2022 11:00

LEUVENHEIM - In september bestaat het amusementsorkest Con Brio 60 jaar en deze gelegenheid willen ze niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daartoe wordt er op zondag 2 oktober a.s. een jubileumconcert gegeven in het buurthuis te Leuvenheim. De zaal is open vanaf 10.30 uur en het concert begint om 11.00 uur. Gedurende twee keer drie kwartier wordt een programma verzorgd met een gevarieerd repertoire, zowel instrumentaal als met zang. Een ieder is welkom en de entree is gratis. Daarbij wordt u verwelkomd met een kop koffie.

Vanaf de oprichting in 1962 in Brummen heeft Con Brio zich voornamelijk als doel gesteld om optredens te verzorgen voor zorgcentra in de wijde omgeving en ook in de huidige tijd wordt dit doel nog steeds nagestreefd en met succes! Zo’n 20 keer per jaar wordt opgetreden van Beekbergen tot Tolkamer en van Elst tot Lochem en vele plaatsen daar tussen in. Zonder uitzondering worden deze avonden enorm gewaardeerd door de aanwezigen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze op vrijwel alle plaatsen regelmatig terug keren. Vanaf 4 oktober gaat de tour de Con Brio op vele dinsdagavonden weer van start! 

Het orkest bestaat momenteel uit 19 leden en het merendeel zijn accordeonisten, aangevuld met een begeleidingsgroep, bestaande uit drums, keyboard, 2 gitaristen en 3 zangeressen. Dit geheel staat onder de bezielende leiding van dirigent Job Proper. Elk jaar wordt een gedeeltelijk nieuw programma samengesteld en mede daardoor blijft het uitdagend om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden. Ondanks de corona periode heeft het orkest aan belangstelling niet ingeboet, integendeel. Het aantal spelende leden is juist toegenomen en het enthousiasme is onverminderd groot. Ze zijn van plan om het orkest nog vele jaren voort te laten bestaan en verheugen zich alvast op het komende concert en de gezellige dinsdagavonden van het komende seizoen!

Locatie