Logo brummensnieuws.nl
  • Alles

Toonkunst Zutphen zingt weer op volle sterkte

zondag 12 december 15:00 uur

REGIO - “Jazeker, we hebben het met gebak voor het hele koor gevierd,” lacht Ton Cremers, bestuurslid van Toonkunstkoor Zutphen e.o. “Er was alleszins reden voor een feestje: voor het eerst weer samen op gepaste afstand zingen met het hele koor, in onze repetitieruimte onder het wakend oog van de CO2 meter. Ik zag alleen maar blije gezichten. Het is een genot om weer samen te mogen musiceren.” Hij vertelt dat het koor momenteel vol enthousiasme werkt aan een uitvoering van Händels Messiah.

Op 12 december om 15.00 uur zal het zover zijn: dan staan solisten, koor en orkest klaar op het podium van de Buitensociëteit van de Hanzehof in Zutphen om een weergaloze uitvoering van dit meesterstuk te geven. “Zie het als wraak op het corona virus,” zegt hij, “wij gaan ons uiterste best doen om het ongetwijfeld cultuurhongerige publiek waar voor hun geld te bieden.”

Nadat hun uitvoering van de Matthäus Passion in maart 2020 op het laatste moment werd afgeblazen heeft het koor ongeveer een jaar in de ruststand verkeerd.

“Het bestuur vond het belangrijk om de leden van het koor in deze ‘luchtledige’ periode goed op de hoogte gehouden van alle nieuwe ontwikkelingen en plannen, ook al verdwenen deze plannen even zo vaak in de prullenmand omdat het virus het anders wilde,” zo vertelt hij. “Misschien zijn daarom wel zoveel leden het koor trouw gebleven, want het ledental is vrijwel hetzelfde als vóór de corona uitbraak. Dit voorjaar zijn we voorzichtig begonnen met Zoom repetities en in september kwamen we voor het eerst bij elkaar in deelkoren. Maar dat is behelpen, vandaar de blije gezichten bij onze eerste repetitie met het hele koor.”

Naast de reguliere maandagavondrepetities is er een aantal koorzaterdagen ingelast om de uitvoering fijn te slijpen.

“Dirigent en koorleden zijn heel tevreden over het nu al bereikte niveau, dus het belooft een prachtige uitvoering te worden,” zo besluit hij.

Kaarten zijn m.i.v. 1 november verkrijgbaar bij de Hanzehof en v.d. Brink Boek en Buro in Zutphen, The Read Shop in Warnsveld en bij koorleden.

Zie ook: www.toonkunstzutphen.nl
deel deze activiteit

 


Week 52

In week 52 was er geen puzzle

De oplossing voor week xx: