Logo brummensnieuws.nl
  • Alles

Kunst in Huis te Eerbeek nu te zien

zondag 25 juli 11:00 t/m 17:00 uur

EERBEEK - De schilderijen hangen, de sculpturen hebben een plek gekregen op lange tafels met zwarte rokken omzoomd. Gisteren was het zover dat de droom van Ineke van Elk en Geke Luca uit Eerbeek en Henk Steinvoort uit Loenen echt vorm kreeg. Een door hen georganiseerde expositie in Huis te Eerbeek. Met veel dank overigens aan Fletcher Hotels, dat het landhuis Huis ter Eerbeek om niet aan hun beschikbaar stelde. 

Vandaag was de opening voor genodigden. Maar vanaf morgen -zaterdag kunnen belangstellenden tot en met zondag 25 juli er dagelijks terecht van 11 tot 17 uur. Op de tentoonstelling is werk te zien van de kunstenaars Nono Hoekstra, Wim Kreuter en Dolf Dijkstra met als thema Landschappen en Bastions. Van de eerste twee zijn schilderijen, voornamelijk van landschappen, te zien. Van Dolf Dijkstra wordt een reeks ‘strongholds tentoongesteld: bastions of bolwerken. 

Het drietal nam het initiatief tot de tentoonstelling in een poging meer cultuur naar Eerbeek te brengen. Hun plan en dat van Fletcher is om meer culturele evenementen te organiseren. Maar andere activiteiten met een cultureel tintje staan ook op de rol. Op zaterdag 19 september wil het drietal het landgoed omdopen in Franse stijl voor een echte Montmartremarkt op het Landgoed. Met kramen vol brocante, kunst, curiosa en boeken en onder begeleiding van Franse chansons wordt Eerbeek in Parijse sferen gebracht. Ook voor de kerstdagen hebben de initiatiefnemers al volop plannen.


deel deze activiteitWeek 28

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: