Logo brummensnieuws.nl
  • Alles

40 jarig jubileum Amnesty International Eerbeek

vrijdag 18 oktober 20:00 uur

EERBEEK - In 2019 is het 40 jaar geleden dat in Eerbeek een lokale werkgroep van Amnesty International werd opgericht. De starters van 1979 dachten vast niet dat de werkgroep in 2019 nog steeds actief zou zijn. De huidige 5 werkgroepleden, Ria van de Maat, Rita Schillemans, Bruno van der Werff, Margriet Straver en Hannie Elfrink zorgen er nu voor dat het werk van Amnesty onder de aandacht blijft. Dat doen zij o.a. door alle leerlingen in groep 7 en 8 van de basisscholen gastlessen over Amnesty aan te bieden, iedere zomer een stand met spel te bemensen tijdens de druk bezochte wandel4daagse en begin december een grote schrijfmarathon te houden. Daarnaast worden er maandelijks schrijfacties en petities ondertekend in kerken en wereldwinkel. Maar tevens is er een groot aantal inwoners die een zogeheten schrijfabonnement hebben. Zij schrijven/tekenen maandelijks een brief, of steunen via mail, een actuele mensenrechten situatie die aandacht vraagt.

Op 18 oktober a.s. gaat het jubileumjaar in. De directeur van Amnesty International afdeling Nederland, dhr. Eduard Nazarski, komt die avond speciaal hiervoor naar Eerbeek. Hij licht toe hoe de organisatie werkt, beschrijft situaties die de aandacht van AI vragen, ook in Nederland, deelt resultaten en ervaringen. De slogan 'uw handtekening helpt' zal hiermee vast weer op de kaart worden gezet.

Vrijdag 18 oktober is de start om 20.00u met inloop vanaf 19.30u. Locatie is de Kruiskerk aan de Dr. Gunningstraat 27 te Eerbeek. Gastspreker; dhr. Eduard Nazarski.

Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. Na afloop kunt u bijpraten en een kraam bezoeken van Unicef, de Wereldwinkel, Kledingbeurs en Amnesty. Het belooft een boeiende avond te worden en de werkgroep heet u van harte welkom. I.v.m. goede voorbereidingen, graag uw aanwezigheid vóór 15 oktober melden op het nieuwe mailadres van de werkgroep: info@eerbeek.amnesty.nl.


deel deze activiteit

 


Week 21

SCHIEREILANDDe oplossing voor week 9: