Afbeelding

Elf raadsvoorstellen op de agenda van drie raadsfora

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK – De negentien gemeenteraadsleden buigen zich in maart over elf concrete raadsvoorstellen. Op 21 maart doen ze dit tijdens een besluitvormende vergadering, maar twee weken eerder komen de voorstellen op tafel tijdens de raadsfora. De agenda en bijhorende stukken zijn weer te vinden op de raadswebsite brummen.nl/gemeenteraad. De avond begint op 7 maart om 19:00 uur. U bent van harte welkom deze in het gemeentehuis in Brummen bij te wonen. 

Om 19:00 uur start het eerste forum in de raadszaal, namelijk het forum Bestuur. Op de agenda van dit forum staan enkele vaste agendapunten, zoals de lijst met ingekomen en verzonden stukken en het inspreekrecht voor inwoners over onderwerpen die niet op de agenda staan. Inwoners die van het spreekrecht gebruik willen maken kunnen dit doorgeven aan de raadsgriffier via mailadres griffie@brummen.nl of telefoonnummer (0575) 56 85 31. Ook buigt dit forum zich over een voorstel waarin de gemeenteraad het college opdracht geeft om een onderzoeksrapport op te stellen over de bestuurlijke toekomst van de gemeente Brummen. 

Twee gelijktijdige fora
Na afloop van het forum Bestuur, starten gelijktijdig twee andere fora. In vergaderzaal Leuvenheim komen vijf voorstellen aan bod tijdens het forum Fysieke Leefomgeving. Het gaat daarbij om vier bestemmingsplannen. Deze hebben betrekking op de percelen Weg over ’t Hontsveld 20 en de Emperweg 80 in Empe, de Windheuvelstraat 11 in Brummen en de Spankerenseweg 57 in Leuvenheim. Ook ligt er een voorstel op de vergadertafel om een krediet beschikbaar te stellen voor een haalbaarheidsonderzoek voor drie locaties waarop de Wet Voorkeursrecht Gemeenten is gevestigd.

Vanaf 21:00 uur start in de raadszaal een gecombineerd forum Bestuur/Sociaal Domein. Hierin worden ook 5 raadsvoorstellen besproken, die allemaal te maken hebben met gemeenschappelijke regelingen waarvan de gemeente Brummen deel uit maakt. Zo gaat het om de wijziging van de gemeentelijke regeling voor Tribuut, de aanpassing van de gemeenschappelijke regelingen voor zowel PlusOV als de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. Twee voorstellen gaan over de regionale GGD. Naast een voorstel over de wijziging van dit samenwerkingsverband, bespreken de raadsleden ook de uitgangspuntennotitie 2025 van de GGD. 

Vergaderstukken
De agenda’s met de achterliggende stukken van beide fora kunt u lezen op www.brummen.nl. Ook kunt u een gratis exemplaar afhalen bij het gemeentehuis in Brummen of inzien bij de bibliotheek in Brummen of Eerbeek. De raadsfora in de raadszaal zijn voor belangstellenden live te volgen via het televisiekanaal van de lokale omroep. Dit geldt niet voor het forum Fysieke Leefomgeving in vergaderzaal Leuvenheim.

Uit de krant

Een prijsje winnen als je opruimt? Hoe leuk is dat?
Zwerfvuil rapen, best leuk! Algemeen 17 mei, 09:00
Speciaal voor dit concert breidt "Luigi Consort" uit tot 10 strijkers.
Strijkkwintet speelt Bach en Vivaldi Algemeen 17 mei, 09:00
Dennis Nugteren en Mourad el Ansari winnaars Jeu de boule toernooi
Geslaagd Hazenberg jeu de boule toernooi Algemeen 17 mei, 09:00
De biljarters sluiten competitie af.
Zonnige afsluiting Biljartvereniging De Boerderij in Plein 5. Algemeen 17 mei, 09:00
Afbeelding
Kom je (proef)voetballen bij vv Oeken? Algemeen 17 mei, 09:00
Veilig oefenen met fietsen op een verkeersplein.
32 basisscholen in Gelderland in de race voor een ANWB Verkeersplein Algemeen 17 mei, 09:00
Reinand en Sandra Nikkels begonnen een buurtkastje. Foto: Rutger Jongejan.
Buurtkastje als ondersteuning voor minima Algemeen 17 mei, 09:00
Ruim 17.000 zonnepanelen moeten tijdelijk worden verwijderd.
Regenjas voor vuilstort Doonweg in Eerbeek Algemeen 17 mei, 09:00
Afbeelding
Ergenis in de Gemeente Brummen. Ingezonden 17 mei, 09:00
Ellen Lammersen neemt cheque in ontvangst.
Uitreiking attentie mantelzorgers Algemeen 17 mei, 09:00
Loenen 1935. Bron: Nieuwe Apeldoornse courant 7-8-1935
Rubriek oud: Loenen Algemeen 17 mei, 09:00
Foto ter illustratie.
Waterleidingbreuk tijdens vullen brandweerauto Algemeen 17 mei, 09:00
HDR opname door Rutger Jongejan.
Noorderlicht ook zichtbaar in Brummen Algemeen 17 mei, 09:00
De heerlijke taartenkraam was goed gevuld.
Zonnige Ludieke Markt in Voorstonden Algemeen 17 mei, 09:00