Afbeelding

Samen gezond oud worden in Empe en Tonden

woensdag 22 mei 2024 19:30

EMPE/ TONDEN - Op woensdag 22 mei organiseert de Dorpsraad Kleine Kernen Empe Tonden een informatieavond voor alle bewoners in ’t Oortveld over samen gezond oud worden in Empe en Tonden.

In Empe en Tonden woont men mooi en het liefst wil men dat zo lang mogelijk volhouden, ook wanneer men ouder wordt. Dat stelt de bewoners voor de volgende vragen: kunnen de bewoners elkaar daarin helpen, zodat men langer mee kan doen in de gemeenschap? Wat hebben de bewoners nodig, wat wordt er allemaal al gedaan? Kunnen men verzinnen wat er beter kan?

Marcel Kerkhoven, huisarts in Brummen, vertelt wat de kracht van een gemeenschap van bewoners kan zijn. In buitengebieden zoals in Empe-Tonden ziet hij al sterke banden tussen de bewoners. Door bewust te zijn van wat de buurt voor elkaar kan doen, heeft men veel meer in huis dan wat er gedacht wordt. Dan gaat het niet alleen om zorg maar ook om welzijn, om zo samen een fijne gemeenschap te blijven vormen. Met ook een aantal clubs en verenigingen.

Chris Frencken uit Voorst deelt zijn ervaringen hoe bewoners hun leefomgeving kunnen versterken en mooier maken. Daarnaast zal Erwin Jonkers van de Stichting Welzijn Brummen beschrijven hoe mensen en organisaties het beste uit elkaar halen. Na de pauze staat centraal hoe men dit in Empe en Tonden voor elkaar kan krijgen. De Dorpsraad doet een beroep op eenieder: Het is voor iedereen belangrijk, het gaat ons allemaal aan. Komt allen dus! De avond is in het verenigingsgebouw Het Oortveld, Emperweg 41 Empe en begint om 19:30 uur. Inloop vanaf 19:00 uur. Verwachte eindtijd is 21:30 uur.