Foto: Will Beumer.
Foto: Will Beumer.

Media Nederland trekt naar Marshoeve


LOENEN –Machteloosheid, onbegrip en vage toezeggingen vormen de rode draad die de vijf radioprogramma’s “5 dagen” deze week vanaf camping De Marshoeve in Loenen worden uitgezonden. De inhoud van de radioprogramma’s trekt volop aandacht van de media. Donderdag schreef Wierd Duk onder de kop “Zo ga je niet met mensen om” een pagina vol in 'De Telegraaf' en later die dag kwamen 'Hart van Nederland' en 'Powned' naar Loenen.

De berichtgeving rond de ontruiming van camping De Marshoeve in onder andere Brummens Nieuws was voor de omroepen NTR/Powned aanleiding om een week lang dagelijks van 20.00 tot 20.30 uur vanuit de bus rechtstreeks gesprekken uit te zenden.


Een jaar geleden werd de gemeente Apeldoorn voor ruim zes miljoen euro eigenaar van de camping. Doel is woningbouw en creatie van natuur. Eind dit jaar moet het terrein leeg zijn. Een nieuw bestemmingsplan is er nog niet en onderzoeken zijn evenmin afgerond. Het is onbekend wanneer gebouwd kan worden. Maar ondertussen moeten degenen die in strijd met de regels een woonadres op de camping heeft volgens een brief binnen dertig dagen vertrekken. Die termijn loopt dit weekend af.


Communicatie

Woensdag schoof Bram Wattel namens de gemeente aan bij presentatrice Jo van Egmond. Hij gaf aan dat de communicatie niet goed is gegaan. Pogingen om Wattel tot een concreet antwoord te verleiden lukte Van Egmond niet. Het bleef bij: "We zullen de mensen helpen”.


Lees verder op pagina 3