Wachtend op een facelift...Foto: Guus van der Linde.
Wachtend op een facelift...Foto: Guus van der Linde.

Herinrichting parkeerterrein sportpark

EERBEEK - Gebruikers en bezoekers zullen verrast opkijken als zij na de zomer aankomen bij het sportpark De Veldkant in Eerbeek. Deze zomer gaat het gebeuren.

Het parkeerterrein zal dan een volledige facelift hebben ondergaan. Het stond al lang op het wensenlijstje van de Eerbeekse Boys, de hoofdgebruiker van het sportpark.


Deels provisorisch semi-verhard

Het parkeerterrein zoals het er nu bij ligt, is nu nog deels provisorisch semi-verhard, is bepaald geen visitekaartje. 


Ter gelegenheid van de realisatie van de flexwoningen voor de opvang van Oekraïners kwam het gesprek op gang om het geheel, inclusief de toegangsweg vanaf de Veldkantweg, grondig aan te pakken. Nodig, om de parkeerfunctie te optimaliseren maar ook om reden van (verkeers)veiligheid vanwege de toegang naar de flexwoningen. 


Toegang verbetert

Hiermee wordt tegelijkertijd ook de toegang naar het fitnesscentrum en aanliggende bedrijven verbeterd. De gemeente heeft in nauw overleg met aanwonenden en andere belanghebbenden een plan ontworpen.


Veiligheid: trottoir en drempel

De toegangsweg vanaf de Veldkantweg naar de parkeerplaats wordt vervangen door asfalt. Aan weerszijden komen er trottoirs voor de veiligheid van onder andere kinderen die lopend richting de sportclubs en de scouting op het sportpark gaan. 


Snelheidsbeperkende drempel

Er komt ook een snelheidsbeperkende drempel. Deze (geasfalteerde) weg wordt doorgetrokken richting het fitnesscentrum en de flexwoningen. Daarmee wordt de weg (visueel) meer gescheiden van het parkeerterrein.

Belijning tussen parkeervakken

Het parkeerterrein bestaat nu nog deels uit een puinverharding en de parkeervakken zijn niet van elkaar gescheiden. Daardoor wordt er niet optimaal van de ruimte gebruik gemaakt en staan auto's soms ruimer geparkeerd dan nodig.


Ook dat gaat veranderen. De parkeervakken krijgen grastegels en met belijning worden afzonderlijke vakken zichtbaar gemaakt. 


89  gewone parkeerplaatsen

Er komen 89 gewone parkeerplaatsen en 2 invalidenparkeerplaatsen. Voor de rijbanen tussen de parkeervakken worden de huidige straatklinkers hergebruikt. 

Het werk wordt uitgevoerd in de zomerperiode, wanneer de voetbalcompetitie stilligt en de parkeerplaatsen dus niet zullen worden gebruikt.