Koeiendans 2023 bij boerderij Noord Empe. Foto: RHJJongejan
Koeiendans 2023 bij boerderij Noord Empe. Foto: RHJJongejan

Koeiendans bij De Bakerweerd

BRUMMEN - De lente hangt voelbaar in de lucht en de natuur krijgt haar groene kleur weer terug. Bloesems staan in bloei, maar we missen nog de koeien in de wei.

Maar ook daar komt verandering in: Op tweede paasdag gaan (rond het middaguur) bij Boerderij Bakerweerd aan de Cortenoeverseweg de koeien weer naar buiten. En dat is dan meteen een hele leuke belevenis om te aanschouwen: De koeien rennen dan blij de stal uit, snuiven de buitenlucht op en dansen letterlijk en figuurlijk in de wei. Het lijkt dan bijna op een balletvoorstelling met koeien.

“We maken er een leuke en gezellige dag van voor de bezoekers en ook de boerderijwinkel is dan open.” verteld Jeannet Aalders enthousiast. “Daar verkopen we vlees van eigen koeien, verse eieren, kaas en uien. Maar ook producten vanuit onze eigen bongerd zoals jam, appelstroop en huisgemaakte advocaat.” Er is ook een samenwerking gezocht met andere lokale ondernemers. Zo worden er producten verkocht van Kokaka, zijn er tasjes met borrelhapjes en ingrediënten voor pannenkoeken. Samen met bakker ‘De Winkel’ zijn er zelfs eigen koekjes gemaakt: de ‘Bakerweerdse dopjes’.


Balletvoorstelling met koeien

Wil je de koeien de wei in zien dansen, dan is een bezoek aan Bakerweerd op tweede paasdag een echte aanrader. Is het weiland die dag te drassig, dan zal de koeiendans een week later plaatsvinden.

Koeien in de wei bij Bakerweerd. Foto: Rutger Jongejan.