Gemixt team JO11-1 viert het kampioenschap.
Gemixt team JO11-1 viert het kampioenschap.

JO11-1 Sportclub Brummen kampioen 3e fase

Algemeen

BRUMMEN - De derde fase van de KVNB-wedstrijden zit erop. 6 wedstrijden lang ging de JO11-1 er met de winst vandoor en in de laatste wedstrijd werd er gelijk gespeeld. Het was genoeg voor dit team om het kampioenschap te mogen vieren afgelopen zaterdag in de sportkantine van de Hazenberg.

Na een teleurstellende eerste en tweede fase, is de JO11-1 bij de derde fase ingedeeld in een vijfde klasse. De kinderen fleurden weer op, kregen meer zelfvertrouwen, maar vonden ook het vertrouwen in elkaar. Dat zorgt voor een leuke sfeer om te trainen en te voetballen met elkaar.

Veel supporters op de been

De laatste wedstrijd werd goed voorbereid tegen v.v.D.E.O JO11-2. Ballonnen en een spandoek werden zaterdag al in alle vroegte opgehangen, want zelfs bij een gelijkspel mocht er gejuicht gaan worden.Familie, vrienden, kennissen; iedereen werd opgeroepen om de JO11-1 te komen aanmoedigen. Hier werd massaal gehoor aan gegeven: er stonden veel mensen langs de zijlijn!

De eerste helft is gestart

De wedstrijd begon moeizaam. Er was veel spanning bij de jeugd van het gezicht af te lezen. De JO11-1 komt achter te staan met 0-2. Na de rustpauze herstelde Brummen zich en kwam weer gelijk te staan met 2-2. Het werd nog spannend, de tegenstander scoorde 2-3. Zal Brummen dan de laatste wedstrijd verliezen? Bij het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter werd de eindstand 3-3. De jongens en meiden beseften het nog niet meteen,maar ze zijn kampioen! Er werd gezongen en gesprongen op het veld. Van de jeugdvoorzitter kregen ze een medaille overhandigd op het veld.

Feestje op de Hazenberg

Zo trots als ze waren, ging het team, met de medaille om hun nek al toeterend door het dorp. Bij terugkomst op de Hazenberg ging de muziekbox aan en werd er flink “We are the champions” gezongen. Ter afsluiting volgden er nog lekkere frietjes en wat te drinken.