Afbeelding

Kinderkledingbeurs klaar voor de toekomst

EERBEEK - Het was niet voor het eerst dat de Kinderkledingbeurs in Eerbeek in het inmiddels 34-jarige bestaan op zoek moest naar een nieuw onderkomen. Maar met de definitieve sloop van de Steenbeekmavo aan de Derickxkamp, het onderkomen sinds 2003, brak wel weer een spannende zoektocht aan naar een vervangend pand.

Het is de vrijwilligers gelukt. Inmiddels is de ideƫle beurs gevestigd in een winkelpand aan het Oranje Nassauplein 23. Ze zijn er blij mee. En wat mooi is: de komende tien jaar mogen ze er blijven.


Het is wat kleiner, zeggen bestuursleden Ria Boomsma, Hanny Rodijk en Gonny van der Ruijt, maar de locatie is perfect. Immers aan een plein waar winkels als de Dekamarkt, Action en Hema zorgen voor constante stroom bezoekers. Meer menselijk verkeer dan aan de Derckxkamp, al moet een deel van het publiek de nieuwe locatie wel nog weten te vinden. Hoe dan ook. De 22 vrijwilligers die actief zijn bij de kledingbeurs, geassisteerd door partners, familie en handige vrienden stroopten begin dit jaar de mouwen op. En knapten het pand op, waarin voorheen onder meer een reisbureau en geldautomaat waren gevestigd. De indeling werd iets aangepast, er kwam een werkruimte en natuurlijk rekken en kasten om de kleding te presenten. En het aanbod is groot. De winkelrekken hangen werkelijk tjokvol met kleurig goed: broeken, rokjes, zwemkledij, jassen gesorteerd op grootte van maat 50 voor de allerjongsten tot en met 176 voor wie de basisschool heeft betreden. Twee keer per jaar wisselt de collectie: van zomer naar winter en omgekeerd.

             Lees verder op pagina 5