De Zonnebloem bij Zuivelboerderij De Brummenaer. Foto: Monumentenfotograaf
De Zonnebloem bij Zuivelboerderij De Brummenaer. Foto: Monumentenfotograaf

Rotary verzorgt een heerlijke verwen-middag.

Algemeen

BRUMMEN - De Rotary Club Brummen-Engelenburg verzorgde de afgelopen zondag een heerlijke verwenmiddag voor De Zonnebloem bij Zuivelboerderij De Brummenaer

Onder de stralende zon werden de mensen van De Zonnebloem in stijl opgehaald door onze burgemeester Alex en zijn eigen ‘Maxima’, echtgenote Graziella van Hedel. 


De Zonnebloem op weg naar Zuivelboerderij De Brummenaer. Foto: Monumentenfotograaf - undefined

Compleet met een oldtimerbus uit 1979, gevolgd door diverse leden van de Rotarie Engelenburg met hun auto’s. De Rotary had het geheel perfect georganiseerd. De dag was dan ook een groot succes. Bij de Zuivelboerderij werden ze gastvrij ontvangen door de eigenaren Jan Willem en Michaela. De Zonnebloem gasten toonden grote interesse voor alles wat er op de zuivelboerderij gebeurt.  Uiteraard met een uitgebreide rondleiding en een rondje langs de koeien. Zo mochten de gasten mee de melkput in en konden ze het melken van de koeien van dichtbij zien. Jan Willem en Michaela namen uitgebreid de tijd om alle vragen te beantwoorden die de gasten hadden over het boeren anno nu.  De gasten, waarvan de meesten slecht ter been, trotseerden de modder en andere ongeneugten om maar goed te kunnen zien hoe het op de zuivelboerderij in zijn werk ging. Heerlijke hapjes, drankjes en vers gedraaid ijs van lokale ondernemers Van Dijk, Jolink, de Brummenaer en Peeze koffie maakten het geheel compleet. De bezoekers die met de bus waren gekomen, genoten van de muziek van Cor Lievers. Op de boerderij werd er enthousiast meegezongen met de liedjes die Peter de Jonge speelde.  De Rotary was erg blij dat deze dag, die zij voor de Zonnebloem organiseerden, zo positief verlopen was.  ”Het was een groot plezier om voor alle deelnemers, die allen slecht ter been zijn en daardoor bijna nergens komen, deze verwendag te mogen organiseren en alle mooie reacties hierop te mogen ontvangen”, aldus een woordvoerder van de Rotary Engelenburg.