Expositie: Kunst door de Brievenbus.
Expositie: Kunst door de Brievenbus.

Expositie Kunst door de Brievenbus

Algemeen

BRUMMEN - Vrijdag 12 mei was het een drukte van belang in Plein 5 in Brummen, die middag was daar de bijzondere lokale expositie: Kunst door de Brievenbus.

Kunst door de Brievenbus is een project wat nu voor de tweede keer plaats vond in de gemeente Brummen. En wordt georganiseerd door vrijwilligers en medewerkers van Stichting Welzijn Brummen in samenwerking met Cultuurbedrijf Amphion en Lang Leve Kunst Fonds.. Elke 2 weken krijg je een creatieve opdracht opgestuurd. Zo mocht je deze reeks aan de slag gaan met een verscheurd landschap (fantasie landschap maken door middel van collage techniek), kon je verbeelden wat er in je hoofd afspeelt en mocht je een kunstwerk maken met tekst als uitgangspunt.

100 mensen uit de gemeente Brummen deden mee en een groot deel heeft de kunstwerken ingestuurd voor de expositie. Tijdens de expositie werd de workshop Monotype gegeven door Marjolein Koot. Middels deze druktechniek ontstonden prachtige afbeeldingen.

Edith Gloerich (combinatiefunctionaris Cultuur): ‘We mochten ten behoeve van deze tentoonstelling expositiemateriaal lenen van de Muzehof waardoor de kunstwerken nog beter tot hun recht kwamen’.
Susanne Thijsen (communicatie medewerker bij SWB): ‘Het was erg bijzonder om alle werken zo bij elkaar te zien hangen, mooi om te zien hoe iedereen op een eigen manier de opdrachten invult.’
Ruth Frederiks, coördinator activiteiten bij SWB: ‘We kregen terug van de deelnemers dat Kunst door de Brievenbus echt kan helpen even op andere gedachten te komen, bijvoorbeeld als je alleen thuis bent of net te maken hebt gehad met een ingrijpend verlies. Dan helpt zo’n opdracht om even helemaal aan iets anders te denken en dat geeft weer positieve energie.’

Karin van Peski is vrijwilligster bij het project, zij heeft een prachtig boek gemaakt van alle werkjes. Deze is te bekijken bij Plein 5.

In de zomer gaat Stichting Welzijn Brummen weer starten met een nieuwe opdrachtenronde. Je kan je uiterlijk 20 juni opgeven bij Susanne via info@welzijnbrummen.nl of bel 0575-561988. Deelname is gratis.