Dronebeeld van de afgebroken MAVO. Beeld: ‘DronefilmZ’
Dronebeeld van de afgebroken MAVO. Beeld: ‘DronefilmZ’

Steenbeek-mavo nu echt verleden tijd

EERBEEK - De dagen van de voormalige Steenbeek-mavoschool in Eerbeek zijn geteld. Het pand wordt gesloopt om plaats te maken voor nieuwe appartementen. Het is de eerste fase van een groot project in opdracht van Veluwonen dat uiteindelijk leidt tot een forse metamorfose van dit deel van de Derickxkamp.

Het gebouw stamt uit de (begin)jaren zestig van de vorige eeuw. Het deed tientalen jaren dienst als middelbare school. Eerst als (m)uloschool, later als mavo. Na de regionale clustering van het middelbaar onderwijs had het gebouw diverse gebruikers en werd het gekocht door aannemer en projectontwikkelaar Nikkels (Twello). Als laatste was de Kinderkledingbeurs erin gevestigd. Het gebouw dankt de naam aan Hendrik Gerrit Steenbeek (1820-1888), Eerbeeks eerste onderwijzer. 


Voordat op de vrijgekomen locatie de bouw van 39 appartementen kan beginnen moeten nog enkele gemeentelijke en interne (Veluwonen) procedures worden doorlopen. De verwachting is dat dit eind dit jaar z'n beslag krijgt. Het nieuwe gebouw moet worden beschouwd als vervanging van het huidige Beekwal, dat over enkele jaren eveneens wordt gesloopt. Het verzorgingshuis voldoet niet meer aan de (toekomstige) eisen. De aanleunwoningen naast het huidige Beekwal zijn eveneens onderdeel van het project. Ook op deze beide locaties verrijzen appartementen, al dan niet met zorg.