Afbeelding

Energietafel Monumenten op 7 juni in de Kruiskerk

Algemeen

EERBEEK - Op woensdagavond 7 juni organiseren de lokale energiecoöperatie BrummenEnergie en de gemeente Brummen een Energietafel over monumenten in de Kruiskerk in Eerbeek. Vanaf 19.15 uur staat de koffie en thee klaar en om 19.30 uur start het programma. 

De gemeente Brummen heeft veel monumenten, zowel in de dorpen als in het buitengebied. De verduurzaming van die panden vraagt extra aandacht vanwege de bijzondere bouw en vanwege de eventuele bijzondere regelgeving die geldt. Hoe pak je de verduurzaming van monumenten aan? Welke mogelijkheden zijn er? Wie zijn er bij betrokken en welke financieringsmogelijkheden zijn er? We leggen de focus op monumentale woningen, maar ook op boerderijen, landhuizen, kerken en andere bijzondere gebouwen.

De Energietafel Monumenten geeft je inspirerende voorbeelden tijdens drie pitches van lokaal en regionaal gewortelde adviseurs. In het gesprek daarna gaan we samen op zoek naar concrete kansen en mogelijkheden voor monumenten in de gemeente Brummen.

Aanmelden

Bewoners en andere geïnteresseerden in de gemeente Brummen zijn van harte welkom aan de Energietafel Monumenten op woensdag 7 juni! De Kruiskerk is te vinden aan de Dr. Gunningstraat 27 in Eerbeek. Deelname aan de Energietafel Brummen is gratis, vooraf aanmelden via www.brummenenergie.nl/energietafel is verplicht.

Energietafel Brummen

De Energietafel Brummen is een initiatief van de gemeente Brummen en BrummenEnergie. Het is een gesprekstafel die mensen rondom een bepaald thema van de energietransitie bij elkaar brengt. Doel is kennisdeling, initiatieven verbinden en versterken en het aanjagen van nieuwe initiatieven op het gebied van duurzame energie binnen de gemeente Brummen.