v.l.n.r. Thijmen Jan Schut, Annika van Klinken, Truus Broekhof, Marinus Van Tent Beking, Erik Sanders. (Niet aanwezig Maaike Jeronimus)Foto: Marion Verhaaf
v.l.n.r. Thijmen Jan Schut, Annika van Klinken, Truus Broekhof, Marinus Van Tent Beking, Erik Sanders. (Niet aanwezig Maaike Jeronimus)Foto: Marion Verhaaf

Uitreiking certificaat Uniek Sporten

Algemeen

BRUMMEN - Woensdag 17 mei was er een bijzonder moment bij Sportclub Brummen. Namens de gemeente Brummen kwam wethouder van Sport, Annika van Klinken naar de vereniging voor de uitreiking van het certificaat Uniek Sporten.

Een mooie prestatie en daarmee tevens een unieke mijlpaal van deze vereniging uit Brummen. Zij zijn namelijk de eerste vereniging in de gemeente Brummen die dit certificaat hebben ontvangen.

Brummen beweegt/ SC Brummen laat met het aanbod van talloze activiteiten en andere maatschappelijke projecten zien, dat het een complete en inclusieve vereniging is voor alle inwoners van (de gemeente) Brummen. Wekelijks zijn er zo’n 12 personen aan het sporten tijdens de momenten van Brummen Beweegt. Wandelen, Walking Football en Sport, spel en bewegen wat mede door Stichting Sportkompas wordt verzorgd.

Wethouder Annika van Klinken nam even het woord namens de gemeente en prees de vereniging om hun goede werk om mensen aan het bewegen te krijgen. Erik Sanders van Stichting Sportkompas noemde het een inspirerende vereniging. Marinus Van tent Beking deed nog een beroep op de gemeente om de middelen ter beschikking te stellen om dit goede werk te kunnen blijven voortzetten, dit alles in het kader van de Sportvisie van de gemeente Brummen. “Zonder de middelen kunnen wij namelijk niet veel betekenen.” Hierop schroefde de wethouder Annika van Klinken zelf het bordje op de gevel van het clubgebouw van Sportclub Brummen.