Vervolg van voorpagina

Gemeente houdt in 2022 bijna 9 miljoen over

Vanwege veranderend beleid en de succesvolle uitvoering gaf de gemeente vorig jaar ook minder geld uit aan ‘maatwerk' in het kader van de WMO en de Jeugdwet. Dit relatief dure maatwerk is altijd persoonsgericht om mensen te kunnen helpen die in de problemen zijn gekomen. Bovendien is door personeelstekort in 2022 de WMO-wachtlijst tijdelijke langer geweest dan normaal, wat tijdelijke leidde tot lagere uitgaven.


Literatuur, cultuur en natuur gaan hand in hand

BRUMMEN - Op de laatste ledenavond voor de zomer was spreker Peter van Bremen op bezoek bij Vrouwen van Nu. Hij sprak inspirerend over zijn boek "Vader Onbekend”.
 

Cultuur is er op 23 mei, dan wordt er een bezoek gebracht aan het Lalique Museum in Doesburg. Dit museum is gewijd aan de Franse juwelen- en glaskunstenaar René Lalique. Op 15 juni komt de natuur aan bod tijdens een huifkartocht door de omgeving van Loenen. Onderweg vertelt een vrijwillig boswachter wetenswaardigheden over dit gebied. Op 13 september geeft journalist en auteur Margriet Brandsma een lezing. Bezoek ook: www.vrouwenvannu.nl/brummen.