Vlnr: Marjan, Wicha, Hennie en Edith
Vlnr: Marjan, Wicha, Hennie en Edith

Huldiging bij Phoenix: vier zangeressen zingen al 40 jaar bij het koor

Algemeen

BRUMMEN - Marjan, Wicha, Hennie en Edith zijn tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van Vrouwenkoor Phoenix uitgebreid in het zonnetje gezet omdat ze al 40 jaar lid. 

Voorzitter Marit opende de jaarvergadering en keek zeer tevreden terug op het afgelopen zangjaar: “We zijn enthousiast gestart na de coronatijd, wel helaas met enkele afzeggers zoals alle koren om ons heen, al snel kwamen daar gelukkig weer nieuwe leden bij. De concerten verliepen vlekkeloos, we horen vaak van andere koren dat alles zo goed is georganiseerd bij ons koor. Daar ben ik erg trots op.”

Een koor draaiende houden is een flinke klus, zeker ook financieel door de vele kostenposten. Penningmeester Lia gaf gelukkig aan dat er een mooie buffer is en dat niemand zich zorgen hoeft te maken, ondanks het tekort op de begroting in 2022. Lia: “Het gezamenlijk etentje met het hele koor na coronatijd deed een flinke greep in onze buidel maar deze sociale activiteit vonden we als bestuur verantwoord, we willen graag iedereen betrokken houden bij ons koor. Gelukkig gaan we weer een goeie tijd tegemoet en trekt het ledental goed aan”.

Goed nieuws ook van het bestuur: alles bestuursleden blijven aan en ook voor de diverse commissies zijn weer toezeggingen van nieuwe commissieleden. Marit: “Zo fijn om te zien dat vele koorleden iets willen doen en natuurlijk bedankt iedereen die als commissielid is gestopt en zich ingezet heeft de afgelopen jaren!”

Jubilerende leden

Uiteraard werden ook dit jaar weer vrouwen gehuldigd die al lange tijd bij het koor in Brummen zitten. Allereerst werd Antoinette in het zonnetje gezet omdat ze al 15 jaar bij het koor zit. Vier koorleden zijn zelfs al koorlid tijdens de start van het koor en dat betekent dat ze dit jaar 40 jaar lid zijn. De vrouwen kregen alle vier een prachtig beeldje, een bos bloemen en een welverdiende oorkonde. Hoe bijzonder dat de hele zaal spontaan daarna ‘Roses for you’ in canon ging zingen. Op vrouwenkoorphoenix.nl staat onder Blogs een uitgebreid artikel over de mooiste belevenissen van de vier bij Phoenix, zeker het lezen waard. Het koor start donderdag met de voorbereidingen op nieuwe concerten, wie mee wil zingen is welkom.