Afbeelding

Binnensportverenigingen Eerbeek organiseren Voedselbankactie

Algemeen

EERBEEK - In de week van maandag 17 april t/m donderdag 20 april heeft Volleybalvereniging Spiker gezamenlijk een Voedselbankactie georganiseerd met Badmintonverenging ’t Pluumpje en Handvereniging Brummen in sporthal de Bhoele in Eerbeek.

Het aantal gezinnen dat afhankelijk is van de Voedselbank, neemt steeds meer toe, terwijl het aanbod van (gezond) voedsel afneemt. Bewegen en (gezonde) voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het zorgt ervoor dat je je goed voelt en dat verdient iedereen. Om zoveel mogelijk gezinnen die kans te bieden, organiseerden meerdere sportbonden in april 2023 een inzamelingsactie voor de Voedselbank. Er is gekozen voor april, omdat de nood dan het hoogst is bij de Voedselbanken. In december wordt er rondom de feestdagen veel ingezameld, maar die voorraad raakt in april op. Daarom is aanvulling juist in die periode heel welkom.

De lokale voedselbank was zeer blij met het initiatief en leverde kratten voor de inzameling. De leden konden tijdens de trainingen houdbare voedselproducten in de kratten van de voedselbank achterlaten. In totaal zijn er 7 overvolle kratten met voedsel ingezameld. De kratten zijn op vrijdag bij de voedselbank in het Tjark Riks Centrum in Eerbeek aan de voedselbank overhandigd. Een welkome bijdrage. Een activiteit die zeker voor herhaling vatbaar is!