De 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums. Foto: Marjolein van Leeuwen
De 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums. Foto: Marjolein van Leeuwen

Grote belangstelling Hallse Fly Past

HALL - Onder grote belangstelling is donderdagmiddag een Engelse Lancaster over Hall gevlogen. Dit ter herinnering aan de fatale vlucht in de Tweede Wereldoorlog, waarbij zes inzittenden van eenzelfde type vliegtuig om het leven kwamen. Deze zes jongemannen liggen begraven op de Hallse begraafplaats.

De zogenoemde Fly Past was onderdeel van de jaarlijkse 4 mei herdenking, georganiseerd door Hall Leeft. Familie van Eric Royston Cocker, een van de omgekomen vliegers, had de Fly Past over Hall georganiseerd. In een weiland bij de begraafplaats verzamelden zich een groot aantal geïnteresseerden. 

Leerlingen van de Hallse Vossestaart hielden horizontaal vlaggen vast, die op die manier goed te zien waren vanuit het vliegtuig. Het waren naast de vlaggen van Nederland, Canada, Australië en Engeland, natuurlijk ook de Hallse vlag.


Nadat de Lancaster overgevlogen was gingen de buurtbewoners onder muzikale begeleiding van de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums naar de begraafplaats. Daar werden de volksliederen van Nederland, Canada en Engeland gespeeld en werden de vlaggen halfstok gehesen. 


Aan het eind van de dag was daar ook nog de traditionele jaarlijkse herdenking.