Gemeente werkt aan mobiliteitsplan

GEMEENTE BRUMMEN - Wat vindt u van de kwaliteit van voorzieningen voor fietsers en  voetgangers? Hoe zit het met de bereikbaarheid met de auto en de beschikbaarheid van parkeerplaatsen binnen de gemeente? Is het openbaar voldoende op orde? Hoe kijken inwoners aan tegen verkeersveiligheid en overlast van verkeer in eigen omgeving?

Deze en meerdere vragen komen aan de orde in een enquête die is gestart op initiatief van de gemeente Brummen. De informatie die binnenkomt wordt gebruikt voor het opstellen van een nieuw mobiliteitsplan. Dat plan omvat een visie hoe verkeer en vervoer in de gemeente zich op de langere termijn ontwikkelen. Volgens de gemeente speelt er landelijk en lokaal veel op het gebied van mobiliteit. ‘Denk aan de opmars van de elektrische auto en fiets. Ook ontwikkelingen rondom Eerbeek-Loenen 2030 en de bouw van nieuwe woningen hebben invloed op verkeer en vervoer’.


Afspraak in coalitieakkoord

Het opstellen van een mobiliteitsplan was vorig jaar al afgesproken in het coalitieakkoord van de partijen die nu het gemeentebestuur vormen. Hierin werd gewezen op het belang van veiligheid, klimaatbeleid en gezondheid in relatie tot vervoer een mobiliteit. Geconstateerd werd dat er waarschijnlijk investeringen nodig zijn om in de toekomst noodzakelijke herinrichtingen en aanpassingen te realiseren. Om hierop zicht te krijgen is het nodig nu al een visie en een plan op te stellen. 


Mobiliteitsplan dit jaar gereed

Het eerste deel van het mobiliteitsplan is naar verwachting voor de zomer van 2023 gereed. 


               Lees verder op pagina 3