Foto: Sandra de Vries
Foto: Sandra de Vries

Lisa Sanders met Olympische Findsley weer in de ring

Algemeen

EMPE/ ERMELO - Lisa Sanders maakte tijden de OVJ-wedstrijd in Ermelo haar rentree met haar paard Findsley. Na een bijzonder lange tijd dat ze niet meer samen in de wedstrijdring waren verschenen behaalde het lid van De Oortveldruiters direct twee winstpunten in het ZZ-Licht.

Lisa kocht de merrie Findsley als jong paard en maakte haar zelf zadelmak. Ze reed haar succesvol in de lagere klasse en startte in 2018 succesvol Z2 toen Lisa het verzoek kreeg de getalenteerde merrie ter beschikking te stellen aan de paralympische amazone Rixt van der Horst. Dit resulteerde in een succesvol partnerschap; de combinatie won goud op zowel de Wereldruiterspelen in Tryon als de Paralympische spelen in Tokyo.

Na de Olympische Spelen zou Lisa haar merrie weer terugkrijgen om zelf te gaan uitbrengen, maar dit moment liet, door de corona en later een hardnekkige blessure, veel langer op zich wachten. Nu, na ruim anderhalf jaar revalideren was het eindelijk zover. “Dat ik hier na vijf jaar weer mag staan, dat doet me zo veel. Ik ben supertrots op hoe ‘Finn’ het aanpakte maar vooral heel blij dat we weer samen de wedstrijdring in konden rijden! Ik kijk uit naar alle wedstrijden die nu komen gaan.”