Vervolg van pagina 3

Minister Ernst Kuipers houdt zich afzijdig

Tijdens de bijeenkomst bleek dat de leiding van Gelre Ziekenhuizen vast van plan is, ongeacht de mening van de politiek in de regio, de voorgenomen besluiten te gaan uitvoeren. Eringa profileerde de plannen wel wat voorzichtiger door het woordje voorlopig voor het voorgenomen besluit te plaatsen. De raadsfracties zinspeelden op juridische stappen en zelfs het terugdraaien van de fusie tussen ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen. Veel pijn zit bij de raadsleden (en het college) in de manier waarop het ziekenhuis de plannen heeft bekend gemaakt: “We moesten het in de krant lezen”. En worden die plannen al uitgevoerd want met medewerkers wordt in Zutphen gesproken over de toekomst van hun banen. Raadsleden vinden dat voorbarig, Eringa schaart het onder zorgvuldig werkgeverschap. Om tijdens de gesprekken met het ziekenhuisbestuur goed beslagen ten ijs te komen, heeft het Zutphense college van B&W deskundigen, gespecialiseerd in de zorg, geschakeld. Hen is gevraagd om te onderzoeken of de situatie zoals voorgespiegeld de juiste en enige mogelijkheid is om in Zutphen het ziekenhuis te exploiteren.


Circulus Trede 3 gecertificeerd

REGIO - Circulus heeft sociaal ondernemen hoog in het vaandel staan. De organisatie biedt mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt een kans om (opnieuw) een plekje te veroveren op de arbeidsmarkt. In 2021 heeft Circulus eerder al het certificaat Trede 3 PSO gehaald. 

De 'Prestatieladder Sociaal Ondernemen' is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO. Begin 2023 is er opnieuw getoetst en heeft Circulus wederom Trede 3 behaald. Dat betekent dat Circulus nog steeds een bovengemiddelde bijdrage levert op het gebied van sociaal ondernemen. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen. De Prestatieladder Socialer Ondernemen bestaat uit vier prestatieniveaus: van Aspirant-status tot en met trede 3.

Het volledige artikel leest u op de website van deze krant:
www.brummensnieuws.nl