Jeugd Eendracht laat van zich horen bij het Voorjaarsconcert
Jeugd Eendracht laat van zich horen bij het Voorjaarsconcert

Jeugd Eendracht laat van zich horen

Algemeen

EERBEEK - Afgelopen zaterdagavond gaf muziekvereniging Eendracht haar jaarlijkse Voorjaarsconcert. Sporthal De Bhoele was met vernieuwde belichting door de leden omgetoverd tot een concertzaal. De bijna 400 aanwezige mensen werden getrakteerd op een mooi en breed muzikaal programma. 

Het fanfareorkest trapte de avond af. Onder de nieuwe dirigent Paul van Gils werden er voor de pauze drie werken gespeeld, waaronder “Ouroboros”. Dit werk, dat gaat over de onderdrukking van de Oeigoeren in China, maakte een diepe indruk op het publiek. Het leerlingenorkest volgde daarna onder leiding van dirigent Linda Blom met een energiek optreden. Bij het leerlingenorkest mogen de leden zelf bepalen welke nummers er worden gespeeld. Én mogen zij zelf hun eigen nummers aankondigen. Al met al een spannende ervaring voor een volle zaal. Zoals één van de jongste leden van het orkest omschreef: “Het was super cool!”

In de pauze vond de verloting plaats, waarbij de opbrengst bestemd is voor de jeugdopleidingen. De avond werd afgesloten met een spetterend optreden van het fanfareorkest. Popnummers van Queen en Lionel Richie werden afgewisseld met prachtige solowerken uitgevoerd door Ella op xylofoon en Eva op bugel.

In het afscheidswoord door voorzitter Davy te Bokkel, werd de donateursprijs verloot onder de aanwezige donateurs. De prijs was dit jaar beschikbaar gesteld door café en restaurant Stuyv Inn uit Eerbeek. De gelukkige winnaar mag genieten van een vierpersoons diner bij Stuyv Inn.