Bep Kerkhof uit Brummen is de 300.000e passagier. Foto: Rien Oosterveen
Bep Kerkhof uit Brummen is de 300.000e passagier. Foto: Rien Oosterveen

Buurtbusvereniging Leuvenheim-Brummen vervoert de 300.000 e passagier.

Algemeen

BRUMMEN/ LEUVENHEIM - Vrijdag 10 maart 2023, vervoerde de Buurtbusverening Leuvenheim - Brummen (BBL) de 300.000e passagier. Een prachtig resultaat gezien het feit dat de BBL vorig jaar 15 jaar bestond. Het geeft maar weer eens de grote behoefte voor openbaar vervoer op het traject naar Zutphen aan.

De BBL heeft dus in deze jaren rond 14 keer het totale inwoner aantal van de gemeente Brummen vervoerd! De BBL beschikt sinds de recente overgang overgang van vervoerder Keolis naar EBS weer over 2 nieuwe VW-Crafter bussen die 6 dagen per week het openbaar vervoer verzorgen op de lijn Leuvenheim-Brummen - Zutphen.

Mevr. Bep Kerkhof uit Brummen was de gelukkige die bloemen en kado van voorzitter Rein Put in ontvangst mocht nemen. Uiteraard blij verrast en overrompeld door deze gebeurtenis sprak ze haar grote tevredenheid uit over de buurtbus: “Handig en comfortabel, ik maak er dan ook wekelijks gebruik van. Bovendien kan ik nagenoeg voor mijn voordeur in- en uitstappen. Hoe luxe wil je het hebben!”

Voorzitter Put sprak de wens uit dat Bep nog heel lang en vaak van de BBL diensten gebruik mocht maken, waarbij hij tot zijn grote tevredenheid kon melden dat het aantal passagiers, na een magere coronatijd, weer heel fors in de lift zat. Alle aanwezigen, familie van Bep en een grote meerderheid van BBL chauffeurs, genoten nog geruime tijd van een hapje en drankje in Audrey’s Grand Café op het Marktplein.