Foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland
Foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Klompenpadwerkgroep Oeken-Voorstonden zoekt versterking

Algemeen

OEKEN/ VOORSTONDEN - Loop je ook graag een blokje om in jouw eigen omgeving? Wil je een bijdrage leveren aan de realisatie van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Oeken en Voorstonden? Meld je dan aan voor de Klompenpadwerkgroep. De gemeente Brummen en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) willen samen met bewoners en partijen in het gebied een wandelroute realiseren die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maakt.

Klompenpaden in Gelderland

Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk door het boerenland. Bij voorkeur door weilanden en langs akkers zodat de wandelaar ook dit landschap optimaal kan beleven. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld. Deze combinatie van natuur en cultuurhistorie is niet alleen interessant voor recreanten maar ook voor bewoners die op deze manier een stukje geschiedenis van hun eigen omgeving ontdekken. Klompenpaden vergroten de toegankelijkheid van het platteland en zijn daarmee een stimulans aan de lokale economie. 

Help ook mee met het ontwikkelen van een Klompenpad
Het Klompenpad bij Oeken en Voorstonden wordt een nieuw Klompenpad in de gemeente Brummen naast het bestaande Leuvenschepad en het Eertbeeckse Beekpad. De huidige klompenpadwerkgroep zoekt versterking! Eind 2022 is deze klompenpadwerkgroep gestart. Na een eerste verkenning in Cortenoever, waar de mogelijkheden beperkt bleken, is het zoekgebied verplaatst naar Oeken/Voorstonden.

Geïnteresseerden kunnen een e-mail sturen naar: d.kroezen@slgelderland.nl.