Een vrolijke geelblauwe bloemenzee. Foto: Monique Schuite
Een vrolijke geelblauwe bloemenzee. Foto: Monique Schuite

Lente!

Algemeen

REGIO - Ondanks dat koning winter zich deze week nog liet zien, vertoont de natuur de eerste tekenen van het voorjaar. In de nog kale omgeving toveren narcissen en krokussen de Engelenburgerlaan en de Eerbeekseweg om tot een vrolijke geelblauwe bloemenzee. Een wandelingetje waard op dit moment.

Lente is een intrigerend jaargetijde. De dagen worden langer en we krijgen ‘lentekriebels”. Als het kan nemen we alvast een voorschot op de zomer door demonstratief op een terras van iets lekkers én de zon te genieten. Wat hebben we haar nodig. Een dosis vitamine D kunnen we goed gebruiken. De tuintjes krijgen weer een facelift door te bemesten, te snoeien, te poten en te wieden. Lammetjes dartelen in de wei waar we ook de trekvogels weer zien. De water- en landvogels leggen straks hun eieren en weldra zien ontelbare kuikens het levenslicht. Straks gaan we steeds meer bloesems zien en lijkt het of de natuur explodeert. Alles wat jong of groen is en wat kiemkracht heeft leent zich als symbool voor nieuw leven.

Vrijwel elke cultuur heeft een bijzondere traditie om de lente in te luiden. Het is het seizoen waarin we onze planeet bedanken maar ook een symbolische periode van vernieuwing en groei. Daarnaast is er niets zo verkwikkend als een grote voorjaarsschoonmaak in je lichaam, hoofd én huis. Dus weg met de winterdip en tijd voor aktie! Laat je daarbij betoveren door de natuur want die gaat gewoon haar eigen gang.