Afbeelding

Open erf bij ambassadeur voor biodiversiteit in Brummen

Algemeen

BRUMMEN - Rita Schoonman en Harald Wouters zijn ambassadeurs voor de biodiversiteit in Brummen. Op zaterdag 1 april organiseren Rita en Harald een inspiratiedag over biodiversiteit op hun erf in Brummen. Deze bijeenkomst is bedoeld voor bewoners van het buitengebied met een erf of grote tuin in de gemeente Brummen. Ze laten zien welke maatregelen er al genomen zijn om de biodiversiteit te verhogen, maar ook wat er nog gedaan kan en moet worden. Met de deelnemers worden onderling tips en ideeën gedeeld over het verhogen van biodiversiteit in de eigen tuin. Je bent van harte welkom op Hoeve de Asch, Cortenoeverseweg 94, Brummen. De bijeenkomst start om 14.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur. Het einde is om 17.00 uur. Graag vooraf aanmelden.


De inspiratiedag is een activiteit van het Praktijknetwerk Biodiversiteit voor BuitenluiVeel particulieren zoals Rita en Harald proberen de biodiversiteit een handje te helpen in hun tuin of op hun land. De groep particulieren met iets meer dan een grote tuin,  0,5 tot 5 hectare grond, maar geen agrarische bestemming, heeft veel potentie voor het verhogen van natuurwaarden. Voor deze groep particuliere eigenaren, die verdieping zoeken over biodiversiteit, is er het Praktijknetwerk Biodiversiteit voor BuitenluiIn dit praktijknetwerk gaat het om kennisuitwisseling, het delen van praktijkervaring en inspiratie over biodiversiteit. Er is vraag naar. Al in 23 Gelderse gemeenten is een lokaal praktijknetwerk actief. De bijeenkomst van 1 april is bedoeld om buitenlui uit de gemeente Brummen met elkaar te laten kennismaken en te laten beoordelen of en hoe zo’n netwerk in Brummen eruit zou zien.


“Buitenlui zijn natuurdragers”

Rita en Harald: “Met hun natuurhart en groene ondernemingslust vormen bewoners van het buitengebied in de gemeente Brummen, net als elders, een onmisbare speler in de ontwikkeling van biodiversiteit. Met hun tuin, erf en land bieden zij mogelijkheden voor flora- en faunaontwikkeling die elders vaak ontbreken. Met eigen geld en op eigen wijze vormen zij stapstenen naar een natuur- en soortenrijke toekomst. Buitenlui zijn natuurdragers. Buitenlui zijn helden. Wij geloven dat een netwerk een aangename meerwaarde heeft om biodiversiteit met elkaar te blijven ontwikkelen.”

Aanmelden

Heb je ook een wat grotere tuin, niet agrarisch in gebruik en niet in het GNN en zoek je verdieping over biodiversiteit? Dan ben je van harte welkom. Na een introductie met koffie en thee start een rondwandeling op het erf. Graag laten de ambassadeurs zien welke afwegingen en keuzen zij zijn tegengekomen en wisselen daarover graag van gedachten. SLG is als adviseur aanwezig met kennis en toelichting. Bekijk het portret van deze ambassadeurs op de website van SLG: slgelderland.nl/portretten/ambassadeur-praktijknetwerk-brummen. Meld je aan voor de bijeenkomst via rschoonman@gmail.com.  


Het Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.