Vervolg van voorpagina

Wereldwinkel zoekt naarstig een nieuw onderkomen

Het liefst zien de drie bestuurders een nieuwe Wereldwinkel binnen het Eerbeekse winkelgebied omdat daar nu eenmaal veel publiek komt. Er zijn her en der leegstaande winkelmeters in hetcentrum. De voormalige wielerzaak van de gebroeders Van den Brink bijvoorbeeld, de plint van het nieuwe appartementencomplex aan de Illinckstraat of wie weet in een hoekje van een groter winkelbedrijf. Maar nog onduidelijk is of die locaties kansen bieden. De drie hopen ook dat de gemeente wil helpen bij het vinden van een nieuwe locatie.


Uitverkoop

In ieder geval houdt de Wereldwinkel in december een uitverkoop. Want als verhuisd moet worden, dan kan het magazijn maar beter goed leeg zijn. "We hopen niet dat het vervolgens de opheffingsuitverkoop zal zijn. Het is vreselijk zonde. De activiteiten van de winkel dragen tenslotte bij aan het welzijn van mensen die dat hard kunnen gebruiken. En heeft trouwens ook een sociale functie. 


Dertig vrijwilligers

We hebben dertig vrijwilligers die genieten van de contacten die ze hier hebben. Beetje zuur is het wel. Elders moeten Wereldwinkels stoppen bij gebrek aan vrijwilligers, wij straks misschien omdat we geen ruimte meer hebben.”