Wereldwinkel zoekt naarstig nieuw onderkomen

EERBEEK - De Wereldwinkel aan de Stuijvenburchstraat in Eerbeek is met spoed op zoek naar een nieuw winkelpand. De huur van het huidige onderkomen in winkelcentrum De Wasacker is per 31 december door beheerder Orange Capital Partners opgezegd. In januari moet de Wereldwinkel de ruimte leeg opleveren. 

Mocht geen andere locatie worden gevonden, dan betekent dat mogelijk het einde van het ideële initiatief, zeggen de bestuursleden Alja Schokker, Bouktje Hovenga en Jantine Peters.


Zoals bekend, wil Orange het winkelcomplex De Wasacker gaan verbouwen, onder meer om ruimte te creëren voor de vestiging van de Action, die nu aan het Oranje Nassauplein ligt. Het bestuur van de Wereldwinkel wist van die plannen, maar werd toch verrast door de plotselinge opzegging van de huur: “We zitten tien jaar op deze plek, als een soort van antikraak. Al betalen we wel een bescheiden huur. 


Verbouw Wasacker

De verbouw van 'De Wasacker' hing in de lucht, maar het duurde toch lang voordat de plannen meer concreet werden en handtekeningen zijn gezet door bij voorbeeld de Plus en de Action. Eigenlijk hoopten we dat bij de interne verhuizing en de verbouwing die nodig is om ruimte te scheppen voor de Action ook voldoende plek voor ons zou blijven. 


Marktconforme tarieven

"Dat is niet het geval. We kunnen geen ruimte huren tegen marktconforme tarieven. We hebben wel wat vet op de botten, maar dat kunnen we niet betalen.”


Lees verder op pagina 11