Drukte in het Buurthuis van Leuvenheim
Drukte in het Buurthuis van Leuvenheim

Leuvenheim loopt uit voor pubquiz

Algemeen

LEUVENHEIM - Het was lang geleden dat het zó druk was in het Buurthuis van Leuvenheim. Afgelopen zaterdagavond moest er zelfs tot twee maal toe worden ingedikt zodat er tafels en stoelen konden worden bijgezet om de massaal toegestroomde dorpelingen van alle leeftijden plaats te laten nemen voor de Eerste Leuvenheimse pubquiz.

27 Teams schreven zich in voor de quiz. Met 70 vragen in 7 categorieën een avondvullend programma, nu en dan begeleid met (live) muziekfragmenten en filmpjes en piekfijn georganiseerd door de Oranjecommissie van het dorp. Het gros van de vragen had direct betrekking op Leuvenheim zelf en dat maakte de avond een feest van herkenning voor iedereen in het dorp. Het leidde geregeld tot grote hilariteit van de deelnemende teams, die hun buren, dorpsgenoten of zichzelf in een vraag voorbij zagen komen.

Overigens deden er niet alleen Leuvenheimers mee. Een door de wol geverfd pubquiz-team uit Dieren en een ander uit Brummen was de vooraankondigingen in het buurdorp niet ontgaan en schreef zich eveneens in. ‘Het kan wel lastig zijn voor niet-Leuvenheimers’, fluisterde de organisatie ze nog toe, maar dat weerhield ze er natuurlijk niet van om toch in te schrijven. Het resulteerde tot nul punten in de categorieën ‘Leuvenheim Folkolore’ en ‘Leuvenheim Historie’, maar dat mocht de pret zeker niet drukken!

De grote populariteit zorgde er wel voor dat halverwege de avond al het bier al op was, maar daar heeft niemand iets van gemerkt. Eén van de leden van de Oranjecommissie met warme banden bij De Vroolijke Frans wist daar nog op tijd aan te kloppen voor een aantal extra fusten. En toen even later ook de loempia’s opraakten, waren daar gelukkig de buren van De Kersebloesem die bij konden springen. Voor volgend jaar wordt er in ieder geval meer ingekocht, want dit grote succes gaat zeker een vervolg krijgen!

De eerste prijs, een bon van 100 euro te besteden bij Restaurant Tante Blanche, ging naar Team De Keien, dat slim had ingezet met deelnemers van drie generaties. Prijs 2, een mooi pakket van delicatessenwinkel Lisse, ging naar Team Lovenem en de derde prijzen, twee familiebordspellen, gingen naar de teams B100 en De Gangmakers die met een gelijk aantal punten eindigden.