Politie

Algemeen

Oplichting/fraude met bankpas

BRUMMEN - Op donderdag 10 november 2022 tussen 14:30 en 15:00 uur werd er bij een mevrouw in Brummen telefonisch contact opgenomen. De man aan de telefoon stelde zich voor als Stephan Ewijk van de Rabobank in Zutphen. Die Stephan zei dat er vandalen 1200 euro van haar rekening zouden halen en dat hij de rekening uit voorzorg zou willen blokkeren. I Die Stephan zei dat zijn collega haar dochter aan de telefoon had en dat zij met haar zouden overleggen om de rekening te blokkeren. Stephan zei dat ik mijn bankpas met de bijbehorende pincode in een enveloppe moest doen. Ook werd er gevraagd of ze geld of waardevolle sierraden in huis had, dan konden die ook in de kluis van de bank. 5 minuten later werd er aangebeld en heeft de mevrouw de enveloppe meegegeven. Aan de telefoon gaf ze door dat ze de enveloppe had afgegeven en de verbinding werd verbroken. Even later bleek dat er 1200 euro van haar rekening gepind was in Brummen.

Aantreffen vuurwerk

BRUMMEN - Op dinsdag 15 november 2022 om 11:40 uur is er in een pand aan de Ambachtsstraat te Brummen 140 kilo vuurwerk aangetroffen. Dit betrof illegale opslag. Tegen de eigenaar is proces verbaal opgemaakt en het vuurwerk is in beslag genomen.

Winkeldiefstal

BRUMMEN - Op dinsdag 15 november 2022 tussen 18:05 en 18:07 uur is bij een winkel aan Ambachtstraat te Brummen een man aangehouden te zake winkeldiefstal.