Afbeelding

Volle ‘bak’ lezing Gerbrand Bakker

Algemeen

EERBEEK - Op uitnodiging van De Boekensteun was Gerbrand Bakker dinsdagavond aanwezig om een lezing te geven over zijn verschenen werken. Na meer dan twee jaar was er weer een lezing in Bibliotheek Eerbeek. De opkomst was enorm: een volle zaal.

Gerbrand Bakker vertelde over het ontstaan van zijn verschillende boeken en over zijn succesvolle boek “ Boven is het stil”, waar inmiddels de 27ste druk van te koop is. Met zijn hond ‘Floris’ op schoot las hij voor uit verschillende boeken en beantwoordde vragen uit het publiek. Hij ging uitvoerig in op zijn laatste boek “De Kapperszoon”. En hij vertelde dat na een periode van het schrijven van diverse romans, hij daar helemaal ‘klaar’ mee was. Hij dacht ook klaar te zijn met schrijven, maar dat bleek niet het geval. Voor Privé Domein is hij twee persoonlijke titels gaan schrijven die heel goed ontvangen zijn. Bakker heeft een beeldende manier van vertellen en was heel uitgesproken over het gebruik van metaforen in teksten. Dat wilde hijzelf toch zoveel mogelijk proberen te vermijden. ‘Het leidt allemaal maar af van het verhaal’. De avond werd afgesloten met een dankwoord en de mogelijkheid om een boek te kopen en te laten signeren. Wat geregeld was door Boekhandel Hendriks.

De dichter Maxime Garcia Diaz is op 31 januari 2023 te gast in Bibliotheek Brummen. Het hele programma (lezingen en films) van de Boekensteun is te vinden op de website van De Bibliotheek Brummen|Voorst. Het is ook al mogelijk om je hiervoor aan te melden.