Buurtbewoners planten een kleine 1400 bloembollen
Buurtbewoners planten een kleine 1400 bloembollen

Bloembollen geplant bij speeltuintje Oeken

Algemeen

OEKEN - Op zaterdag 29 oktober heeft een groep buurtbewoners een kleine 1400 bloembollen geplant bij het speeltuintje op de hoek van de Buurtweg en Kleine Vosstraat in Oeken. Deze bollenactie is een initiatief van de bijenlintgroep Oeken.

Ongeveer twintig buurtbewoners, jong en oud, hielpen mee met het planten van de biologische verwilderingsbollen onder de eiken naast het speeltuintje. Door de vele handen was het werk binnen een half uur gebeurd. Daarna werd er nog gezellig nagepraat met koffie en wat lekkers. Er zijn verschillende soorten krokus en blauwe druifjes geplant. Daarmee kan de buurt volgend voorjaar genieten van een prachtige bloemenzee, die bovendien ook goed is voor wilde bijen en andere bestuivende insecten. Omdat het verwilderingsbollen zijn, zullen ze hopelijk elk voorjaar weer terugkomen.

De bollenactie werd georganiseerd door de bijenlintgroep Oeken, en kan een eerste stapsteen zijn in een netwerk van bij-vriendelijke bermen en tuinen, een bijenlint, dat zich de komende jaren verder kan uitbreiden. De Wijkraad Oeken-Voorstonden-Broek heeft de financiƫle bijdrage geleverd waarmee de bollen gekocht konden worden. Ook de gemeente, van wie de grond is, geeft haar medewerking.

Wil je graag op de hoogte blijven van het Bijenlint Oeken, of samen met de buurt meewerken aan het creƫren van een bij-vriendelijke omgeving? Meld je dan aan voor de WhatsApp-groep door een mailtje te sturen naar bijenlint.oeken@gmail.com