Brummen heeft Klimaatburgemeester

BRUMMEN - Wie Otto Koedijk kent, weet dat hij passie heeft voor alles wat met hout te maken heeft. Hij is niet voor niets houtdraaier geworden. "Ik weet niet precies waar die liefde vandaan komt, maar vroeger hadden we naast mijn ouders huis een wilg waar je heerlijk in kon klimmen. De rust en het overzicht deed wat met me, daar ligt denk ik het respect voor bomen aan ten grondslag”.

Op de vraag hoe je klimaatburgemeester wordt en waarom, volgt een mooi gesprek. “Ik was bij een symposium over duurzaam bouwen. Daar waren meer klimaatburgemeesters met inspirerende ideeën. De titel geeft kansen om te pionieren en om een verschil te maken. Ik had me daarom in juli aangemeld middels een motivatiebrief, vertelt Otto. Ik bleek echter de enige in de Gemeente Brummen te zijn. Ik ga me inzetten voor het behoud van bossen en het aanplanten van bomen." 


Otto vertelt verder:

"Sinds 1990 woon ik in Brummen en in 1993 heb ik al een gesprek gevoerd met twee wethouders omtrent het broeikaseffect. Toen leek dat nog niet zo actueel. We vragen steeds meer energie en dat gaat ten koste van onze leefomgeving. Nu is het echt tijd voor actie. CO2 uitstoot beperken is een mondiale opgave en ik denk graag mee over mogelijkheden, de balans moet terug voor alles wat leeft. Wat ik betreur is wanneer mooie duurzame initiatieven van bedrijven of instellingen worden beperkt of bemoeilijkt. Het bruist van de ideeën en daar ligt de toekomst. Sommige industrieën en bedrijven hebben dan misschien een rijke traditie, maar gaan niet mee met de tijd van verandering."


               Lees verder op pagina 7