Afbeelding

“Barka Wousgo” namens stichting Help Burkina

Algemeen

BRUMMEN - De afgelopen twee maanden hebben veel klanten van de Jumbo supermarkt in Brummen hun statiegeld aan stichting Help Burkina gedoneerd. Er werd wel € 197,20 op rekening overgemaakt. Met dat bedrag kan een jong volwassene in Burkina Faso het ambacht van kleding maken verder onder de knie te krijgen. 

Het lopende cursusjaar helpt de stichting dankzij hun vaste donateurs 37 van de 86 cursisten om lessen te kunnen volgen in een opleidingscentrum dat met in 2018 is gebouwd. De overige cursisten kunnen de cursus wel zelf betalen. Ondanks de onstabiele politieke situatie in het land gaat het leven door en moeten mensen in hun levensonderhoud voorzien. In een land waar maar 3% van de bevolking een officiële, betaalde baan heeft, is een ambacht leren geen overbodige luxe. Het Centrum Père Willy Burm in Koupéla heeft de plannen voor een tweede cursus – houtbewerking – ook al ver ontwikkeld, maar de noodzakelijke elektrische voorzieningen voor de machines vereisen een flinke hoeveelheid zonnepanelen en dus geld. En dat heeft de stichting helaas nog niet. Op 17 en 18 december staat ‘Help Burkina’  met een aanbod van handgemaakte kunst uit Burkina Faso voorin Jumbo supermarkt. Wie een uniek kerstcadeau voor een gewaardeerde vriend of vriendin zoekt, maakt goede kans iets te vinden. Namens de mensen in Koupéla “Barka Wousgo”, hartelijk dank!

Burkina Faso is een van de armste landen ter wereld. Het heeft nauwelijks eigen bronnen van inkomsten. Uw financiële steun is zeer welkom. Kijk ook op: www.helpburkina.nl