Vervolg van voorpagina

Winkel en appartementen op plek Blokker

Zeker omdat in het verleden hier al een winkel gevestigd was. Het bouwen van appartementen naast de winkelfunctie is eveneens passend gezien de bestaande omliggende functies.”

Daarbij past het geheel binnen de voorwaarden die zijn gesteld in het Centrumplan Brummen. Daarin ligt ook de ambitie voor het Marktplein om op begane grond commerciële functies als detailhandel en horeca toe te voegen en op de verdiepingen woningen. Vijf appartementen worden ongeveer 70 vierkante meter groot. Daarnaast zijn twee penthouses voorzien van tenminste 100 vierkante meter. De appartementen zijn gezien het oppervlak, voorzieningen (lift) en ligging in het centrum voor diverse doelgroepen geschikt. Vorige week werd al duidelijk dat op de nabijgelegen ‘brandlocatie’ aan de Ambachtstraat 24 studio’s worden gebouwd.


Deur zoekt kunstschilder

BRUMMEN - De nieuwe winkeldeur van De Meander, de biologische boerderij in Brummen vraagt om een wervende beschildering. Daarom schrijft De Meander, in samenwerking met Stichting Het Anker uit Brummen een prijsvraag uit.

Welke kunstschilder komt met het winnende idee? De afbeelding moet weerbestendig zijn en passen in de sfeer van een energieke biologische tuinderij. Stuur een paar voorbeelden van je idee naar info@hetankerbrummen.nl of naar Stichting Het Anker p/a Zegerijstraat 35, 6971 ZN Brummen, voor 20 oktober. De deur meet 86,5cm bij 187 cm en is te bezichtigen tijdens openingstijden van de winkel op dinsdag 13.30 tot 18.00, vrijdag 13.30 tot 18.00 en zaterdag 10.00 tot 14.00 . De winkel zit rechts van de oprit van de boerderij van De Meander, Zutphensestraat 296. De deskundige jury bestaat uit Julia Land van het tuinderteam van De Meander, Jelle van de Ridder, kunstschilder in Zutphen en Annika van Klinken, wethouder Cultuur van de gemeente Brummen. Zij bepalen wie de schildering mag uitvoeren. De winnaar krijgt groentepakketten ter waarde van €165,35. Meer info op www.demeanderbrummen.nl of op www.hetankerbrummen.nl.