Papiermuseum De Middelste Molen trok een kleine 600 bezoekers.
Papiermuseum De Middelste Molen trok een kleine 600 bezoekers.

Open Monumentendagen zeer goed bezocht

Algemeen

LOENEN - De Open Monumentendagen afgelopen weekeinde zijn goed bezocht, ook in deze regio. Papiermuseum De Middelste Molen in Loenen trok een kleine 600 bezoekers. Het Hallse Ludgeruskerkje ontving circa 70 gasten.

Vooral de zondag werden de twee monumentale panden druk bezocht, vermoedelijk dankzij het voortreffelijke fietsweer. De Middelste Molen, die dit jaar het 400-jarig bestaan viert, was in vol bedrijf. Zo konden bezoekers getuige zijn van het proces van papier maken en papier scheppen en kennisnemen van de eeuwenoude ontwikkeling van de papierindustrie in deze regio. De Ludgeruskerk trok veel bezoekers uit de regio. Waarbij er behalve voor de historie van het middeleeuwse gebouw uiteraard aandacht was, ook veel gevraagd werd naar de toekomstige ontwikkelingen. De kerkgemeenschap in Hall slinkt, zoals op veel plekken in Nederland. Momenteel wordt er nagedacht welke functie de kerk in de toekomst kan krijgen, zodanig dat het gebouw ook verantwoord geƫxploiteerd en onderhouden kan worden.

In heel Nederland brachten naar schatting ruim 1.2 miljoen bezoekers een bezoek aan een van de 5.000 opengesteld monumenten of activiteiten. De bezoekers, zo meldt de organiserende stichting, waren erg enthousiast over de openstellingen. Naast het mooie weer speelde ook en rol dat deze Open Monumentendag zonder (corona) beperkingen konden worden georganiseerd.