Oudste BAS-bestuurslid, Herman Meenink, heeft als eerste zijn GFT-afval GRATIS gestort.Foto: Ada van Ooijen.
Oudste BAS-bestuurslid, Herman Meenink, heeft als eerste zijn GFT-afval GRATIS gestort.Foto: Ada van Ooijen.

BAS-bestuurslid (93) stort eerste GFT-afval in de zuil

Algemeen

EERBEEK - Plusminus 18 maanden geleden was de vraag bij de gemeente neergelegd of er bij ieder appartement in de gemeente Brummen een GFT-zuil geplaatst kon worden. Enige tijd geleden werd die vraag gehonoreerd en werd de eerste zuil in Brummen, in aanwezigheid van een wethouder en een cateraar, in gebruik genomen.

Op een wat later tijdstip werd In Eerbeek na kort overleg, plaatsing en in gebruiksneming, door BAS (Bewonerscommissie Appartementengebouw Sleperserf) werd ook een GFT-zuil in werking gesteld. Dit met dank aan afvalverwerker Circulus voor snelle plaatsing van de installatie. De oudste Sleperserf-bewoner en BAS-bestuurslid, de 93-jarige Herman Meenink, ontsloot de zuil. 

Alle 29 appartement-huurders ontvingen tevens het ‘Brummense aanrechtbakje’ en veel informatie over hoe en wat men zoal tot groente, fruit en tuinafval kan rekenen en wat goed en niet goed bewaard kan worden in de koelkast. Meenink: ,,Ik ben blij met deze zuil. Nu kunnen wij beter gaan scheiden. Net als de verwerkers moeten ook wij denken dat afval niet bestaat. Daarom is scheiden zo belangrijk. Heel vaak wordt van oud nieuw gemaakt of is men bezig dit te ontwikkelen”. BAS-voorzitter Bruno de Vries: ,,Hier is niets aan toe te voegen!”. De Vries merkte nog wel op dat dit een mooie aanvulling was op wat BAS beoogt. Namelijk: sociaal bezig zijn én het bevorderen van de leefbaarheid. BAS heeft ooit een ‘sociaal team’ samengesteld die veel zaken ter hand neemt op het gebied van ‘zorg en aandacht’ voor haar leden.