De delegatie luncht samen met enkele bezoekers van Onze DROOM
De delegatie luncht samen met enkele bezoekers van Onze DROOM

Delegatie Letland bezoekt 'Onze DROOM'

BRUMMEN – Op dinsdag 6 en woensdag 7 september was er een delegatie uit Letland te gast bij Onze DROOM in Brummen. De delegatie bestond uit sociaal werkers uit Riga en omgeving. Ze zijn een week in Nederland om van diverse projecten te leren.

De Letten lieten zich informeren over de werkzaamheden van Onze DROOM, hadden een gesprek met wethouder van Klinken over het minimabeleid en werden door de Nederlandse voorzitter van EAPN (het Europees Armoede Netwerk, dat onder andere het Europees Parlement adviseert) uitleggen hoe ons sociaal stelsel in elkaar zit. Sonja Leemkuil, de voorzitster van Onze DROOM is al sinds 2007 actief bij EAPN. Dinsdag lunchte de delegatie samen met enkele bezoekers van Onze DROOM (zie foto), waarbij Cisca Wagenvoort de Letten een attentie aanbood. Verder bezochten de Letten de dagopvang van Buiten de Veste en lieten zich informeren over de bewoners van Buiten de Veste en de zorg die ze daar ontvangen. Tot slot vertelde Marita Klein hen over de aanstaande vredesweek in Zutphen en de activiteiten, die daarbij worden gehouden en over LETS-Brummen, de dienstenruilkring, waarbij ieder lid gebruik kan maken van de aangeboden diensten en verder geregeld samen van alles ondernemen. 

Over en weer werd veel informatie uitgewisseld in een zeer goede en open sfeer. De Letlandse delegatie bezoekt nog enkele projecten in Groningen en Amsterdam.